Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Joensuun seudulle laaditaan liikenneturvallisuussuunnitelmaa, liikenneilmapiiriä ja -asenteita kartoitetaan kyselyllä (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Joensuun seudun kunnat (Joensuu, Liperi, Outokumpu, Kontiolahti, Polvijärvi ja Ilomantsi) ja Pohjois-Savon ELY-keskus ovat käynnistäneet liikenneturvallisuussuunnitelman päivitystyön. Suunnitelmassa määritellään kunnille yhteiset seudulliset suunnitteluperiaatteet ja niiden pohjalta jokaiseen kuntaan keskeiset liikenneympäristön ja liikennekasvatuksen toimenpiteet.  Alkuvuodesta 2017 valmistuva suunnitelma tulee ohjaamaan seudun kuntien liikenneturvallisuustyötä tulevina vuosina.

Asukkaat voivat osallistua vastaamalla kyselyyn

Suunnittelutyön taustaksi kartoitetaan seudun asukkaiden käsityksiä liikennekäyttäytymiseen liittyvistä ongelmista ja kehittämistarpeista. Kyselyssä vastaajia pyydetään arvioimaan muun muassa yleistä turvallisuustilannetta sekä liikenteeseen liittyviä asenteita ja sääntöjen noudattamista. Lisäksi kysytään turvalaitteiden käyttöä sekä vastaajan näkemystä erilaisten asenteisiin vaikuttamisen keinojen tärkeydestä.

Kyselyyn voi vastata viimeistään 15.5.2016 kuntien internet-sivujen tai suoran kyselylinkin kautta:

Kyselyyn vastaamiseen kuluu aikaa noin kymmenen minuuttia.

Kyselytulokset ohjaavat suunnittelua

Kyselytulokset yhdessä muiden liikenteeseen ja maankäyttöön liittyvien lähtötietojen kanssa ohjaavat liikennekasvatustyön ja liikenneympäristön suunnittelua. Erityisesti liikennekasvatustyön suunnittelussa asukkaiden kokemukset liikenneilmapiiristä ja -käyttäytymisestä ovat tärkeitä. Kyselyyn vastaaminen kannustaa asukkaita myös pohtimaan omaa liikennekäyttäytymistään. Kyselytuloksista tiedotetaan loppuvuodesta 2016.

Lisätietoja:

Sito Oy
Projektipäällikkö Juha Korhonen, 020 747 7391 tai juha.korhonen(at)sito.fi

Pohjois-Savon ELY-keskus
Liikenneturvallisuusasiantuntija Esko Tolvanen (Paikalla 18.4.2016)
0295 026 769 tai esko.tolvanen(at)ely-keskus.fi
 

 

 


Alueellista tietoa