Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Hevosvoimaa, herkkuja läheltä, matkailuvinkkejä ja kädentaitoja - palanen maaseutua kaupungissa 5.9.2013 (Keski-Suomen ELY-keskus)

Maaseudun monimuotoisesta yrittäjyydestä nostetaan esiin erityisesti hevostalouteen liittyvää yrittäjyyttä, lähiruuan tuottajia, matkailuyrittäjiä ja kädentaitajia kaikille avoimessa Maaseutu kaupungissa -tapahtumassa 5.9. Jyväskylässä. Tapahtumapaikkoina ovat Toivolan vanha piha ja kävelykatu Kompassin tuntumassa.

Toivolan vanhalla pihalla Jyri Hellevuo esittelee hevosen kengitystä  klo 11.30 alkaen ja hän takoo hevoselle kengät päivän aikana. Hevoshierontaa esittelee Anne Korpinen klo 12 alkaen. Paikalla on myös muita ratsastukseen, retkipalveluihin ja alaan liittyviä yrittäjiä esittelemässä palvelujaan.

Keski-Suomessa on Keski-Suomen hevosjalostusliiton mukaan noin 5 300 hevosta. Hevosenomistajia alueella on kaiken kaikkiaan noin 2 500 ja talleja 1 100 kappaletta. Kun monessa muussa valtakunnallisessa vertailussa Keski-Suomi tunnetaan "viiden prosentin maakuntana", niin hevostalouden osalta meillä on noin 7 % koko maan hevosista (74 300) ja 
7 % talleista ( 15000).

Pihalla ovat aitauksissaan tamma Seli-Seli ja Shetlannin poni Möykky sekä lampaita.

Lähiruuan tuottajia on paikalla esittelemässä ja myymässä lihaa, jauhoja, leivonnaisia ja marjatuotteita. Keittiömestari Jukka Kyllönen antaa ruokavinkkejä ja maistiaisia teemalla järvikala klo 11:00, naudanliha klo 13:00 ja kotimaiset marjat klo 15:00.

Kävelykadulla, kompassin tuntumassa on myös maaseutuyrittäjien palveluja ja tuotteita esillä ja myynnissä.

Mistä tietää ruuan alkuperän, mikä on lähiruokaa ja mistä sitä saa? Näihinkin kysymyksiin saa vastauksia molemmissa tapahtumapaikoissa olevilta maaseutukehittämisen ja lähiruokahankkeiden asiantuntijoilta.

Tapahtumassa on mukana viitisenkymmentä näytteilleasettajaa. Tapahtuman rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus.

Lisätiedot: Pirjo Vuorenpää 040 55 42 300 tai [email protected]

Kuva: Susanna Hoppula

 


Alueellista tietoa