Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Harituntien risteyssillat korjataan maantiellä 110 Turussa (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Turussa maantiellä 110 sijaitsevien Harituntien risteyssiltojen korjaustyöt 8.5.2017. Korjaustyöt kestävät syyskuun loppuun saakka. Korjaustöiden vuoksi mt 110 liikenteen käytössä olevia kaistamääriä joudutaan rajoittamaan siten, että liikenteen käytössä on yksi ajokaista molempiin suuntiin. Tielläliikkujien kannattaa varautua ajoittaiseen liikenteen jonoutumiseen työmaan kohdalla. Kevyelle liikenteelle järjestetään myös turvallinen kulkuyhteys työmaan ohi. Pahoittelemme korjaustöiden aiheuttamia haittoja tielläliikkujille.

Siltojen korjaustyöt aloitetaan 8.5.2017 liikennejärjestelyiden tekemisellä ja työmaan perustamisella. Varsinaiset sillankorjaustyöt aloitetaan viikolla 21 Turun suuntaan menevän siltakannen pintarakenteiden purkamisella. Korjaustyöt valmistuvat kokonaisuudessaan syyskuun loppuun mennessä.

Korjaustyöt tehdään silta kerrallaan. Korjaustöiden vuoksi toinen silta suljetaan kokonaan liikenteeltä. Mt 110 liikenteen käytössä on vain yksi ajokaista molempiin suuntiin. Työmaan kohdalla on korjaustöiden aikana 30 km/h nopeusrajoitus. Kevyelle liikenteelle järjestetään myös turvallinen kulkuyhteys työmaan ohi. Liikennejärjestelyiden muutokset saattavat aiheuttaa liikenteen ajoittaista jonoutumista. Tielläliikkujien kannattaa varautua muutaman minuutin viivästyksiin ja työmaan kohdalla on syytä noudattaa varovaisuutta. Korjaustyöt eivät aiheuta muutoksia joukkoliikenteen pysäkkeihin tai reitteihin.

Harituntien risteyssillat ovat valmistuneet vuonna 1971. Ne ovat huonokuntoisia ja tulleet peruskorjausikään. Sillat ovat tyypiltään teräsbetonisia jatkuvia ulokelaattasiltoja. Korjaustyön yhteydessä mm. uusitaan siltojen kansien pintarakenteet, reunapalkit, kaiteet ja liikuntasaumat.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Destia Oy.

LISÄTIETOJA:                

- Varsinais-Suomen ELY-keskus, siltainsinöörit Ari Salo, puh. 0400 510 391 ja Jari Nikki, puh. 0400 821 596         

- Destia Oy, työpäällikkö Mauri Ketonen, puh. 0500 784 631


Alueellista tietoa