Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa siirrytään kesänopeuksiin viikolla 14 (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Kauden 2014 - 2015 talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistuvat Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maanteiltä viikolla 14.  Rajoitusten vaihtaminen kesänopeusrajoituksiin aloitetaan aikaisintaan tiistaina 31.3.2015. Ennen talvirajoitusten poistamista varmistetaan, ettei säätilaan ole ennustettu ajokeliä heikentäviä olosuhteita. Kesäajan rajoitukset tulevat voimaan, kun merkit on asetettu teiden varsille. Merkkien vaihto suoritetaan viimeistään torstaihin 2.4 mennessä.

Itä-Suomessa ei ole tehty muutoksia edellisenä kesäkaudella 2014 olleisiin nopeusrajoituksiin, mutta on todennäköistä, että ELY-keskus joutuu alentamaan kesäajan rajoituksia muutamilla tieosuuksilla, joiden päällyste on huonossa kunnossa.

Vaikka alennetut nopeusrajoitukset nyt poistuvatkin, on autoilijoiden otettava keli huomioon ja sovitettava ajonopeus muuttuvien olosuhteiden mukaisiksi. Esimerkiksi yöpakkaset tai lumi- ja räntäsateet saattavat heikentää ajo-olosuhteita merkittävästi. Turvallinen ajo voi edellyttää huomattavasti osoitettua alempaa nopeutta. Suurinta sallittua nopeutta säätelevät liikennemerkkien ohella myös liikennesäännöt. Tieliikennelaki velvoittaa kuljettajaa ottamaan huomioon muun muassa tien kunto, sää, keli, näkyvyys ja liikenneolosuhteet sekä pitämään nopeuden sellaisena, että ajoneuvo voidaan pysäyttää aina näkyvissä olevalla ajoradan osalla ja kaikissa ennalta arvattavissa tilanteissa.

Liite:
Liikenneviraston tiedote 24.3.2015 kesänopeuksiin siirtymisestä

 

Lisätietoja
Pohjois-Savon ELY-keskus
Liikenneturvallisuusasiantuntija Esko Tolvanen
Puh. 0295 026 769


Alueellista tietoa