Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Etelä-Savoon Tornatorin maille uusia METSO- ja norpansuojelualueita (Etelä-Savon ELY-keskus)

Tornator Oyj ja Etelä-Savon ELY-keskus ovat sopineet yhteensä 94 hehtaaria kattavista uusista suojelualueista kuudella eri kohteella. Alueilla suojellaan sekä metsien monimuotoisuutta että saimaannorppaa. Suojelualueista 53 hehtaaria jää yhtiön omistukseen yksityisinä luonnonsuojelualueina ja 41 hehtaaria siirtyi kiinteistökaupalla valtion omistukseen.

Saimaannorpan suojelemiseksi perustetut kaksi suojelualuetta sijaitsevat Saimaalla Savonlinnan ja Sulkavan kuntien alueilla. Nämä yhteensä 46 hehtaarin alueet Pihlajaveden saaristossa säilyvät tulevaisuudessakin rakentamattomina.

Muut neljä suojelukohdetta ovat METSO-kohteita. Uudet METSO-alueet sijaitsevat Pieksämäellä, Puumalassa ja Mikkelissä. Pieksämäellä sijaitsevat kaksi kohdetta  kytkeytyvät valtion ennestään omistamiin Ringinsuon ja Juurikkasuon soidensuojelualueisiin. Puumalan METSO-kohde on vanhaa kangasmetsää erämaisen Sorvajärven rannalla. Mikkelin Nykälässä sijaitsevat METSO-alueet ovat Aslahden ja Orjuun lintujärvien rantametsiä.

Lisätietoja:

 Maankäyttöesimies Heikki Leppänen, Tornator Oyj, p. 010 563 0115
 DI Pasi Ryhänen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 029 502 4229


Alueellista tietoa