Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Etelä-Savon järvien ja pohjavesien vedenpinnat noususuunnassa (Etelä-Savon ELY-keskus)

Etelä-Savossa lumien sulaminen on nostanut pinta- ja pohjavesien korkeuksia. Viime päivien sateet ovat pitäneet valunnan korkeana. Kevään valuntahuippu on ollut tavanomaista aiemmin. Vedenpinta oli Saimaalla huhtikuun 26. päivänä Lappeenrannan Lauritsalan asteikossa NN + 76.19 m. Saimaan pinta on tällä hetkellä +56 cm ajankohdan keskitason yläpuolella. Vedenpinnan ennustetaan nousevan 5–20 cm kesäkuun alkuun mennessä. Tämän jälkeen vedenkorkeuden kehitys riippuu kevään ja alkukesän sademääristä. Kermajärvi on tällä hetkellä +35 cm ja säännöstelty Juojärvi +22 cm keskimääräistä korkeammalla.

Myös Mäntyharjun reitillä järvien vedenpinnat ovat noususuunnassa. Osa pienemmistä järvistä on jo noussut lähelle kevään maksimikorkeutta, mutta suurimmissa järvissä nousu jatkuu pitkälle toukokuun puolelle. Kyyveden vedenkorkeus on +35 cm ajankohdan keskiarvon yläpuolella. Kyyveden pinnankorkeuden ennustetaan kohoavan vielä 8–25 cm toukokuun puoliväliin mennessä. Puulan vedenpinta (NN + 94,58 m) on tällä hetkellä +10 cm ajankohdan keskiarvon yläpuolella. Vedenpinnan ennustetaan nousevan nykyisestä 5–20 cm, mutta muun muassa kevään sademäärät vaikuttavat vielä asiaan.

Pohjaveden pinnat ovat maakunnassa noususuunnassa ja tällä hetkellä monin paikoin muutamia kymmeniä senttimetrejä ajankohdan keskitason yläpuolella.

Lisätietoja
Vesienhoidon asiantuntija Juho Kotanen, Etelä-Savon ELY-keskus, puh. 0295 024 192


Alueellista tietoa