Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

ELY-keskus mukana Farmari 2017 -messuilla (Pohjalaismaakunnat)

Etelä-Pohjanmaan Ely-keskus osallistuu Farmari 2017 -messuille. ELY-keskus on mukana BIOTALOUS-osastolla yhdessä Maa- ja metsätalousministeriön, Maaseutuviraston, Luonnonvarakeskus Luken sekä Maanmittauslaitoksen kanssa. Osaston numero on A57 ja se löytyy messuilla Seinäjoki Areenalta.

Messuilla ELY-keskuksen teemana on sininen biotalous. Sinisellä biotaloudella tarkoitetaan vesiluonnon monimuotoisuutta ja tähän liittyen mukana on muun muassa Freshabit Life -hanke, joka on Suomen kaikkien aikojen suurin EU:n rahoittama Life-hanke, sekä VIMLA-hanke. Näillä hankkeilla esitellään jokiluontoamme, sekä uhanalaisia jokilajeja esimerkiksi raakkua, eli jokihelmisimpukkaa. Osastolla esitellään myös SeaGIS 2.0 -projekti, joka etsii rajoja ylittäviä ratkaisuja Pohjanlahden merialueen yhdennettyyn hallinnointiin. Projektin toimialue ulottuu Västerbottenin ja Västernorrlandin lääniin Ruotsissa sekä Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntiin Suomessa. SeaGIS 2.0 -projekti esittelee karttapalveluaan, joka on projektin puitteissa kehitetty digitaalinen karttapalvelu erilaisten tietopohjien varastointiin, visualisointiin sekä tietojen eteenpäin välittämiseen.

Tehostettu tulviin varautuminen ja tulvatiedottaminen -hanke on myös esillä osastolla. Hanke pyrkii parantamaan vesistö- ja hulevesitulviin sekä patoturvallisuuteen liittyvän kansantajuisen tiedon saatavuutta. Paikalla on ELY-keskukselta myös maankuivatuksen ja ojituksen asiantuntijoita. Lisäksi ELY-keskuksen asiantuntijat ovat paikalla vastaamassa kysymyksiisi viljelijätuista, ympäristökorvauksista, tukihausta, luomusta, valvonnoista, Evira-asioista ja siemenkaupasta.

Ravinteet kiertoon -kävelyjä päivittäin

Biotalous-osastolla pääsee tutustumaan tarkemmin myös Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelmaan. Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelman tavoitteena on biomassojen prosessoinnin, kierrätyslannoitevalmisteiden tuotannon ja tuotekehityksen, ravinteiden kierrätyksen logistiikan ja palveluratkaisujen edistäminen sekä korkean jalostusasteen tuotteiden kehittäminen biomassoista. Tähän liittyen osastolta lähtee kerran päivässä (klo 13.00) opastettu teknologiakävely, jonka aikana kierretään kokeiluohjelmaan liittyvien yritysten osastoilla messuilla.

Lisäksi Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on mukana myös viereisellä Maaseutuverkoston ja Leader-ryhmien yhteisosastolla (A59). Tältä osastolta löytyy muun muassa virtuaalimatkavideo maaseudulla, jossa vieraillaan virtuaalisesti eri kohteissa, esimerkiksi Kärki Agrin erikoisrehutehtaalla sekä Riverhill's Highland ylämaankarjatilalla. Paikalla on myös tavattavissa ELY-keskuksen hanke- ja yritystukien, rakennetukien ja maksatuksen asiantuntijoita.

Katso myös:

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen uutiskirje 5/2017

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen Farmari-sivusto (www.ely-keskus.fi)

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen blogikirjoitus Kohti Farmari 2017 maatalousnäyttelyä

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen Ravinteet kiertoon-tapahtumasivu Facebookissa

Lisätiedot

Sininen biotalous
Erika Raitalampi
Erikoissuunnittelija
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
Ympäristö ja luonnonvarat
Vesivarojen käyttö ja hoito
[email protected]
puh. 0295 028 027

Tulvatiedottaminen
Satu-Mikaela Burman
Projektipäällikkö, Tehostettu tulviin varautuminen ja tulvatiedottaminen –hanke
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
[email protected]
puh. 0295 027 646

Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelma
Päivi Mäntymäki
Kehittämisasiantuntija
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
[email protected]
puh. 0295 027 631

Osasto A59
Tuija Nikkari
Kehittämisasiantuntija, tiedottaja
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
Maaseutuyksikkö
[email protected]
puh. 0295 027 703


Alueellista tietoa