Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

ELY-keskus hankkii 22 linja-autovuoroa Parkanosta eri suuntiin (Pirkanmaan ELy-keskus)

Pirkanmaan ELY-keskus on kilpailuttanut joukkoliikennettä muun muassa Parkanosta eri suuntiin ajalle 6.6.2016–3.6.2017.

Vuoroja hankitaan Parkanosta niin Kihniön, Virtain, Ikaalisten, Karvian, Kurun kuin Kankaanpäänkin suuntaan. Hankittavia vuoroja on kaikkiaan 22. Osa vuoroista on vain kesäaikana ajettavia ja osaa liikennöidään koulupäivisin. Muutos aiempaan on, että tähän saakka ELY-keskus osti Kankaanpää-Virrat vuoroparin ympäri vuoden, mutta jatkossa enää vain koulupäivisin. Kesäaikana Parkano-Kihniö välillä ajetaan kolmesti viikossa, eli maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Parkanossa asiointiaikaa jää kolme tuntia. Lisäksi Kihniössä muodostuu vaihtoyhteys Virroille ja Virroilta liikennöivään autoon.

Vuoroja liikennöi A. Lamminmäki Oy. Kesäaikana Kihniö-Virrat väliä tosin liikennöi Ykspetäjä Oy. A. Lamminmäki Oy:llä on lisäksi koulupäivisin reittiliikenneluvalla kaksi vuoroparia Parkanon ja Kihniön välillä.

Pori-Parkano-Jyväskylä väliltä kesäkuun alussa poistuva, kumpaankin suuntaan ajettu yksi vuoro merkitsee reittiliikenneluvalla ajetulle suunnalle heikennystä. Silloin kaupunkien välinen linja-autoliikenne loppuu kannattamattomana. Vähäisten määrärahojen vuoksi ELY-keskuksella ei ole mahdollisuutta näin pitkämatkaisen liikenteen rahoittamiseen.  

Lisätietoja:

  • Joukkoliikenneasiantuntija Seija Siitonen, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, puhelimitse: 0295 036 295, sähköpostitse: [email protected]   

Alueellista tietoa