Uutiset 2022

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Bacca ja sadat muut avaavat ovensa Lähiruokapäivänä 10. syyskuuta! 

Marjatila Bacca Mustasaaresta on yksi monesta toimijasta, jotka osallistuvat valtakunnalliseen Lähiruokapäivään 10.9.2022 ja avaavat ovet yleisölle. Bacca on mukana Lähiruokapäivässä toistamiseen.


Lähiruokapäivän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua erilaisten tuottajien toimintaan sekä ostaa tuoreita raaka-aineita suoraan tekijöiltä ympäri Suomen. Eri kohteissa kävijöillä on mahdollisuus tutustua muun muassa paikan eläimiin, koneisiin, tuotannon prosesseihin, pihapiiriin, lähiruokaan, makujen maailmaan sekä maaseudun elämyksiin.


-    Toivomme, että paikalle saapuu osallistujia, jotka haluavat tutustua toimintaamme, sanoo Björn Nyman Baccasta. 


Lähiruokapäivänä marjatilalla myydään monenlaisia pakastemarjoja, kuten tyrnimarjoja, saskatoon-pensaan marjoja, marja-aroniaa sekä marjasinikuusamaa. Bacca järjestää lähiruokapäivänä myös mahdollisuuden käydä itse poimimassa tyrnimarjoja, jos sää sen sallii. Myytävänä on myös tyrnimehutiivistettä, uutta Superfruit 3 in 1 -tuotetta, tyrnimarjajauhetta sekä Superfruitmix -jauhetta. 


-    Olette lämpimästi tervetulleita vierailemaan tilallamme ja tutustumaan ekologiseen marjanviljelyyn sekä tuotteisiimme. Tervetuloa ja hauskaa päivää, toivottaa Nyman.  

Valtakunnallinen Lähiruokapäivä järjestetään jo seitsemättä kertaa ja osallistuvia toimijoita riittää ympäri Suomen. Lähiruokapäivä on oikea maku- ja elämysmatka suomalaisen lähiruuan pariin: päivän aikana pääsee tutustumaan lähialueen ruoantuottajien monipuoliseen kirjoon, aina perinteisistä maatiloista riistayhdistyksiin, pienpanimoihin ja jatkojalostajiin. Mukaan ovensa avaamaan kutsutaan ruoantuottajien ohella erilaisia maaseudun toimijoita ja yrityksiä aina matkailu- ja elämyspalveluista erilaisiin yhdistyksiin ja ruoka-alan ammattilaisiin.


Osallistuvien tilojen, muiden kohteiden hakutoiminto sekä lisätietoa Lähiruokapäivästä löytyy osoitteesta www.lähiruokapäivä.fi. Lähiruokapäivän järjestäjäksi taas voi ilmoittautua tapahtumapäivään 10.9.2022 mennessä osoitteessa www.ostatilalta.fi/ryhdy-jarjestajaksi/.
 

Lisätietoja:

Heidi Kohtala, Maaseutuverkostopalvelut
050 5240318, [email protected]

Gunni Björk, Bacca
[email protected], puh. 050 324 9751
 

Lähiruokapäivän logo