Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

"Rötväyspäivänä ei tehä mittään" (Lapin ELY-keskus)

Työpaikkojen työhyvinvointiverkostot eri puolelta Suomea kokoontuivat valtakunnalliseen verkostopäivään 12.12.2013. Lapin tyhy-verkostolaiset osallistuivat tapahtumaan Rovaniemellä Lapin ammattiopiston Porokadun auditoriossa.

Työministeri Lauri Ihalainen haastoi keväällä 2013 kaikki Suomen työpaikat työstämään huoneentauluja työhyvinvoinnin ja tuottavuuden turvaamiseksi ja kehittämiseksi. Verkostopäivänä kuultiinkin kaksi yritysesimerkkiä huoneentauluista. Porilainen Fiblon Oy oli työstänyt huoneentauluaan yhteisen arvomaailman ja yhteisen päämäärän rakentamiseksi.

Rovaniemeläinen liikunta ja vapaa-ajan ympäristöjen rakentaja Carousel Oy työsti oman huoneentaulunsa toimitusjohtaja Mika Laakkosen (kuvassa) johdolla. Laakkonen kiittelee henkilöstöään erittäin sitoutuneeksi ja innostuneeksi. Yritykseen valitaan Laakkosen mukaan vain parhaita työntekijöitä ja organisaatio on yleisessä taloustilanteessa positiivinen poikkeus, sillä liikevaihtokasvu on ollut viime aikoina huimaa. Henkilöstöllä on käytössään kuukausittainen "rötväyspäivä", jolloin ei tehdä mitään. Laakkosen mukaan "rötväyspäivä" purkaa paineita ja lataa henkilöstön akkuja tulevaa varten.

Laakkonen kertoi huoneentauluprosessin kestäneen noin kuukauden. Henkilöstö tuli tutuksi sekä hänelle että toisilleen entistä paremmin, kun keskusteluja työpaikan arvoista käytiin sekä kahden kesken että yhteisesti.

Arvokeskustelu ei välttämättä ole helppoa ja Laakkonen kannustaakin kysymään henkilöstöltä työtunnelmista, toiveista ja kokemuksista, joiden kautta arvot nousevat esiin. Yrityksen arvoiksi valikoituivat vapaus, onnellisuus ja luottamus. Huoneentaulu on nyt printattu yrityksen seinälle ja uudet rekrytoitavat henkilöt valitaan näiden arvojen pohjalta.

Carousel Oy:n huoneentaulun löydät tästä.
Tyhy-verkostopäivän ohjelman aineistoineen löydät tästä.

Laatua ja tuottavuutta Lapin työelämään -projektin toiminta Lapin alueella jatkuu syksyyn 2014 saakka. Lisätietoja projektista täältä

Teksti: Virpi Vaarala
Kuva: Mika Laakkonen
 
 


Alueellista tietoa