› Takaisin graafiseen esitykseen

Raskaskuljetukset

Raskaskuljetuspalvelu on tarkoitettu saariston vakinaiselle väestölle, joilla ei ole käytettävissään kiinteää tie-, lossi- tai lauttayhteyttä. Saaristossa pysyvästi asuville kuljetukset ovat maksuttomia.

Saaristomeri I-alueella, joka kattaa Kemiönsaaren lisäksi Borstön ja Lökholman saaret Nauvon eteläisessä saaristossa, tilaukset tehdään sähköpostitse osoitteesta johnny@merikuljetus.fi tai puhelimitse 040 502 1629 (varalla 040 838 8394).

Saaristomeri II-alueella, joka kattaa muut Paraisten saaret sekä Naantalin ja Taivassalon saariston, tilaukset tehdään sähköpostitse anvehane@gmail.com tai puhelimitse 0440 102 427 (varalla 0440 102 428).

Ekenäs Skärgårds Trans-service Oy hoitaa saariston vakinaisen väestön raskaskuljetukset Raaseporin eteläsaaristossa ja osittain Inkoon saaristossa vuonna 2017. Tilaukset: Magnus Fagerholm, puh. 040 577 3427.

Loviisan saaristossa raskaskuljetukset hoitaa Fma Henrik Lindgren, puh. 0400 878 601.

Näytä lisää valtakunnallista tietoa Minimoi

Raskaskuljetukset täydentävät Varsinais-Suomen ELY -keskuksen tilaamaa yhteysalusliikennettä ja tukevat osaltaan saariston pysyvää asutusta.
 
Liikennöitsijät määrittelevät yhteysalusten lastausta koskevat vaatimukset. Laivan päällikön valtuudet ja vastuut matkustajien ja rahdin kuljettamisesta on määritelty Merilaissa (15.7.1994/674).

Vaarallisten aineiden kuljetus yhteysaluksilla on rajoitettua (Merilaki 15.7.1994/674) ja sellaisen lastin kuljettamisesta on aina ilmoitettava paikkavarauksen yhteydessä.

Rahtia kuljetetaan myös yhteysaluksilla, mutta suurempien rahtien kuljetukset ohjataan ensisijaisesti raskaskuljetusaluksen hoidettavaksi.
 

Päivitetty

oikopolut

Palvelun tilaajalla on tärkeä rooli logistisen toiminnan sujuvuuden varmistajana. Pidäthän huolen siitä, että tilaat kuljetuspalvelun viimeistään kaksi viikkoa ennen ja että tilauksesi ajat pitävät. Laivan sijainti on nähtävissä reaaliajassa osoitteessa: www.marinetraffic.com.

Alue II (Parainen, Naantali), Meripojat

  • Tiedustelut palveluntuottajalta

Alue I (Kemiönsaari), Oy Skärgårdens Sjötransport Ab

  • Tiedustelut palveluntuottajalta