› Takaisin graafiseen esitykseen

Raskaskuljetukset

Raskaskuljetuspalvelu on tarkoitettu palvelemaan saariston kehityksen edistämisestä annetussa laissa määriteltyä saariston vakinaista asutusta ja saariston elinkeinotoimintaa, jotka ovat ilman tie-, lossi, lautta- tai riittävää yhteysalusliikennettä. Saaristossa pysyvästi asuville kuljetukset ovat maksuttomia. Muut käyttäjäryhmät ostavat raskaskuljetuspalvelunsa markkinoilta.

Raskaskuljetukset täydentävät Varsinais-Suomen ELY -keskuksen hankkimaa yhteysalusliikennettä. Rahti tulee kuljettaa ensisijaisesti yhteysaluksella osana normaalia reittiliikennettä, mikäli se on mahdollista aikataulujen puitteissa ja alus soveltuu rahdin kuljettamiseen. Suuremmat rahdit hoidetaan raskaskuljetusaluksilla.

Kuljetukset tulee tilata ja tarkempi kuljetusajankohta sopia suoraan alueen palveluntuottajan kanssa.

Saaristomeren liikennealueella raskaskuljetuspalvelut hoitaa Saariston Merikuljetus Oy Meripojat. Liikennealue kattaa Kemiönsaaren, Paraisten sekä Naantalin saariston. Kuljetustilaukset tehdään sähköpostitse anvehane@gmail.com tai puhelimitse +358 440 102 427 (varalla +358 440 102 428). Tilaukset on tehtävä vähintään 2 viikkoa etukäteen.

Ekenäs Skärgårds Trans-service Oy hoitaa saariston vakinaisen väestön raskaskuljetukset Raaseporin eteläsaaristossa ja osittain Inkoon saaristossa vuonna 2019. Tilaukset: Magnus Fagerholm, puh. +358 40 577 3427.

Fma Henrik Lindgren hoitaa Loviisan saariston raskaskuljetukset vuonna 2019. Tilaukset: Henrik Lindgren, puh. +358 400 878 601.

Näytä lisää valtakunnallista tietoa Minimoi

Raskaskuljetukset täydentävät Varsinais-Suomen ELY -keskuksen tilaamaa yhteysalusliikennettä ja tukevat osaltaan saariston pysyvää asutusta.
 
Liikennöitsijät määrittelevät yhteysalusten lastausta koskevat vaatimukset. Laivan päällikön valtuudet ja vastuut matkustajien ja rahdin kuljettamisesta on määritelty Merilaissa (15.7.1994/674).

Vaarallisten aineiden kuljetus yhteysaluksilla on rajoitettua (Merilaki 15.7.1994/674) ja sellaisen lastin kuljettamisesta on aina ilmoitettava paikkavarauksen yhteydessä.

Rahtia kuljetetaan myös yhteysaluksilla, mutta suurempien rahtien kuljetukset ohjataan ensisijaisesti raskaskuljetusaluksen hoidettavaksi.
 

Päivitetty

oikopolut