› Takaisin graafiseen esitykseen

Raskaskuljetukset

Raskaskuljetuspalvelu on tarkoitettu saariston vakinaiselle väestölle, joilla ei ole käytettävissään kiinteää tie-, lossi- tai lauttayhteyttä. Saaristossa pysyvästi asuville kuljetukset ovat maksuttomia.

Viikottaisia tilauksia voi seurata oikean palstan kohdassa Oikopolut.

Varsinais-Suomen ELY-keskus hyödyntää saariston raskaskuljetuspalveluissa sopimusoptiota 2018. Saariston Merikuljetus Oy Meripojat ja Oy Skärgårdens Sjötransport Ab hoitavat saariston raskaskuljetukset myös sopimuskaudella 1.4.-20.12.2018.

Linkki tiedotteeseen 2017, jossa mm. yhteystiedot ja tilausohjeet. 

Ekenäs Skärgårds Trans-service Oy hoitaa saariston vakinaisen väestön raskaskuljetukset Raaseporin eteläsaaristossa ja osittain Inkoon saaristossa vuonna 2017. Tilaukset: Magnus Fagerholm, puh. 040 577 3427.

Loviisan saaristossa raskaskuljetukset hoitaa Fma Henrik Lindgren, puh. 0400 878 601.

 

Näytä lisää valtakunnallista tietoa Minimoi

Raskaskuljetukset täydentävät Varsinais-Suomen ELY -keskuksen tilaamaa yhteysalusliikennettä ja tukevat osaltaan saariston pysyvää asutusta.
 
Liikennöitsijät määrittelevät yhteysalusten lastausta koskevat vaatimukset. Laivan päällikön valtuudet ja vastuut matkustajien ja rahdin kuljettamisesta on määritelty Merilaissa (15.7.1994/674).

Vaarallisten aineiden kuljetus yhteysaluksilla on rajoitettua (Merilaki 15.7.1994/674) ja sellaisen lastin kuljettamisesta on aina ilmoitettava paikkavarauksen yhteydessä.

Rahtia kuljetetaan myös yhteysaluksilla, mutta suurempien rahtien kuljetukset ohjataan ensisijaisesti raskaskuljetusaluksen hoidettavaksi.
 

Päivitetty
Tulosta Tulosta
Jaa

oikopolut

Palvelun tilaajalla on tärkeä rooli logistisen toiminnan sujuvuuden varmistajana. Pidäthän huolen siitä, että tilaat kuljetuspalvelun viimeistään kaksi viikkoa ennen ja että tilauksesi ajat pitävät. Laivan sijainti on nähtävissä reaaliajassa osoitteessa: www.marinetraffic.com.

Alue II (Parainen, Naantali), Meripojat

Huom! Antti Vehasen sähköpostiosoite muuttuu 1.7.2017 alkaen. Uusi osoite on anvehane@gmail.com.

Alue I (Kemiönsaari), Oy Skärgårdens Sjötransport Ab