Levätilanne

Kuvituskuva: Laituri järvelleELY-keskukset seuraavat alueensa levätilannetta ja toteuttavat kesäisin valtakunnallisen leväseurannan yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ja kuntien kanssa. Sinileväseuranta 2019 on käynnissä kesäkuun alusta ja syyskuun loppuun. Valtakunnallinen leväkatsaus julkaistaan torstaisin kesä-elokuussa.

Levähavainnot tallennetaan Järvi-meriwiki-verkkopalveluun. Myös kansalaiset voivat tallentaa järjestelmään omia havaintojaan. Älypuhelimella havainnon voi ilmoittaa Havaintolähetti-verkkosovelluksen kautta.

Leväuutiset 2019

Kuva: Riku Lumiaro / Ympäristöhallinnon kuvapankki.

TIETOA ALUEELTA

Levätilanne - Pohjois-Karjala

Levätilannetiedotteet 2019

Valtakunnallinen leväseuranta

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen kouluttamat vapaaehtoiset henkilöt seuraavat levätilannetta osana valtakunnallista leväseurantaa. Seuranta kestää kesäkuun alusta (vko 23) syyskuun loppuun kerran viikossa 19 vakiopaikassa 14 eri järvellä. On huomattava, että tulokset kuvaavat vain havaintoajan ja -paikan levätilannetta, eivät koko järveä. Seurantajärvet 2019: Heposelkä, Herajärvi, Höytiäinen, Ilomantsinjärvi, Karjalan Pyhäjärvi, Kiteenjärvi, Kuorinka, Orivesi, Pielinen, Pyhäselkä, Suuri Hietajärvi, Suuri-Onkamo, Valtimojärvi ja Viinijärvi.

Seurantajaksolla tulokset päivitetään torstaisin Järviwiki.fi -palveluun.

Yleisöhavainnot levistä

Yleisöhavaintoja levätilanteesta voi ilmoittaa Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen leväpuhelimeen 0295 026 033 tai suoraan järviwiki.fi-palveluun.

Kansalaisten ilmoittamat levähavainnot (päivitetty 5.9.2019)

Pohjois-Karjalan levätilanne 05092019

 

Tietoja menneiltä vuosilta

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen levätilanteen seurannan tuloksia ja yleisöltä tulleiden leväilmoitusten tietoja vuosilta 1998-2012 on koottu julkaisuun


Päivitetty