Levätilanne

Kuvituskuva: Laituri järvelleELY-keskukset seuraavat alueensa levätilannetta ja toteuttavat kesäisin valtakunnallisen leväseurannan yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ja kuntien kanssa. Sinileväseuranta 2019 on käynnissä kesäkuun alusta ja syyskuun loppuun. Valtakunnallinen leväkatsaus julkaistaan torstaisin kesä-elokuussa.

Levähavainnot tallennetaan Järvi-meriwiki-verkkopalveluun. Myös kansalaiset voivat tallentaa järjestelmään omia havaintojaan. Älypuhelimella havainnon voi ilmoittaa Havaintolähetti-verkkosovelluksen kautta.

Leväuutiset 2019

Kuva: Riku Lumiaro / Ympäristöhallinnon kuvapankki.

TIETOA ALUEELTA

Levätilanne - Etelä-Savo

Etelä-Savon ELY-keskus seuraa kesä-syyskuussa 2019 alueensa järvien sinilevätilannetta 17 havaintopaikalla yhteistyössä kuntien ja yksityishenkilöiden kanssa.

ELY-keskus päivittää tiedot alueensa levätilanteesta Järvi-meriwiki-verkkopalveluun kerran viikossa torstaisin kesäkuun alusta elokuun loppuun ja tarvittaessa myös syyskuussa. Seurantakauden aikana tiedotetaan sinilevätilanteesta 2-3 viikon välein tai tarpeen mukaan.

Kansalaiset voivat lisätä Järviwikiin omia levähavaintojaan haluamastaan paikasta sekä tietoa esimerkiksi pintaveden lämpötilasta ja vedenkorkeudesta. Havaintolähetti on verkkosovellus, jolla voi tallentaa levähavaintoja Järviwikiin. Havaintolähetin käyttö vaatii verkkoyhteyden.

Etelä-Savon levätilannekatsaukset

2019

2018

2017

2016

2015


Päivitetty

ota yhteyttä

ALUEELLISET LINKIT

Yllä olevan valtakunnallisen tiedon lisäksi asiasta ei ole täydentävää tietoa valitulta alueelta.