Levätilanne

Näkymä mökkilaiturin yli rauhalliselle järvelle.ELY-keskukset seuraavat alueensa levätilannetta ja toteuttavat kesäisin valtakunnallisen leväseurannan yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ja kuntien kanssa. Sinileväseuranta 2020 on käynnissä kesäkuun alusta ja syyskuun loppuun. Valtakunnallinen leväkatsaus julkaistaan torstaisin kesä-elokuussa.

Levähavainnot tallennetaan Järvi-meriwiki-verkkopalveluun. Myös kansalaiset voivat tallentaa järjestelmään omia havaintojaan. Älypuhelimella havainnon voi ilmoittaa Havaintolähetti-verkkosovelluksen kautta.

Leväuutiset 2020

Kuva: Riku Lumiaro / Ympäristöhallinnon kuvapankki.

TIETOA ALUEELTA

Levätilanne - Etelä-Savo

Etelä-Savon ELY-keskus seuraa kesä-syyskuussa 2020 alueensa järvien sinilevätilannetta 17 havaintopaikalla yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen, kuntien ja yksityishenkilöiden kanssa.

Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta johtuen ELY-keskuksen henkilökunta työskentelee etätöissä toistaiseksi. Tämän vuoksi emme voi ottaa vastaan levänäytteitä yleisöltä. Vain poikkeuksellisen laajat ja/tai merkittävät esiintymät pyritään hoitamaan.

Levähavainnot tallennetaan Järvi-meriwiki -verkkopalveluun. Myös kansalaiset voivat tallentaa järjestelmään omia havaintojaan. Älypuhelimella havainnon voi ilmoittaa Havaintolähetti-verkkosovelluksen kautta.

Seurantakauden aikana sinilevätilanteesta tiedotetaan 2-3 viikon välein tai tarpeen mukaan. Valtakunnallinen leväkatsaus julkaistaan torstaisin kesä-elokuussa.

Linkit:

Etelä-Savon levätilannekatsaukset

2020

2019

2018

2017

2016

2015


Päivitetty

ota yhteyttä

ALUEELLISET LINKIT

Yllä olevan valtakunnallisen tiedon lisäksi asiasta ei ole täydentävää tietoa valitulta alueelta.