Levätilanne

Kuvituskuva: Laituri järvelleELY-keskukset seuraavat alueensa levätilannetta ja toteuttavat kesäisin valtakunnallisen leväseurannan yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ja kuntien kanssa. Sinileväseuranta 2018 käynnistyy kesäkuussa viikolla 23 ja jatkuu syyskuun loppuun. Valtakunnallinen leväkatsaus laaditaan ja julkaistaan torstaisin kesä-elokuussa.

Levähavainnot tallennetaan Järvi-meriwiki-verkkopalveluun. Myös kansalaiset voivat tallentaa järjestelmään omia havaintojaan. Älypuhelimella havainnon voi ilmoittaa Havaintolähetti-verkkosovelluksen kautta.

Leväuutiset 2018

Viikoittaiset leväuutiset kootaan tälle sivulle.

Kuva: Riku Lumiaro / Ympäristöhallinnon kuvapankki.

TIETOA ALUEELTA

Levätilanne - Etelä-Savo

Etelä-Savon ELY-keskus seuraa kesä-syyskuussa 2018 alueensa järvien sinilevätilannetta 13 havaintopaikalla yhteistyössä kuntien ja yksityishenkilöiden kanssa. ELY-keskus tiedottaa alueensa levätilanteesta kerran viikossa torstaisin kesäkuun alusta elokuun loppuun ja tarvittaessa myös syyskuussa.

Kansalaiset voivat lisätä Järviwikiin omia levähavaintojaan haluamastaan paikasta sekä tietoa esimerkiksi pintaveden lämpötilasta ja vedenkorkeudesta. Havaintolähetti on verkkosovellus, jolla voi tallentaa levähavaintoja Järviwikiin. Havaintolähetin käyttö vaatii verkkoyhteyden.

Etelä-Savon levätilannekatsaukset

2018

2017

2016

2015


Päivitetty

ota yhteyttä

ALUEELLISET LINKIT