Levätilanne

Laituri järvelleELY-keskukset seuraavat alueensa levätilannetta ja toteuttavat kesäisin valtakunnallisen leväseurannan yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ja kuntien kanssa. Kesällä 2017 viikoittaista seurantaa tehdään kesäkuun alusta syyskuun loppuun.

Levähavainnot tallennetaan Järvi-meriwiki-verkkopalveluun. Myös kansalaiset voivat tallentaa järjestelmään omia havaintojaan. Älypuhelimella havainnon voi ilmoittaa Havaintolähetti-verkkosovelluksen kautta.

Leväuutiset 2017

Kuva: Riku Lumiaro / Ympäristöhallinnon kuvapankki.

TIETOA ALUEELTA

Levätilanne - Pohjois-Karjala

Levätilannetiedotteet

Valtakunnallinen leväseuranta

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen kouluttamat vapaaehtoiset henkilöt seuraavat levätilannetta osana valtakunnallista leväseurantaa. Seuranta alkoi vuonna 2017 toukokuun lopussa (vko 22) ja jatkuu syyskuun loppuun kerran viikossa 21 vakiopaikassa 15 eri järvellä. On huomattava, että tulokset kuvaavat vain havaintoajan ja -paikan levätilannetta, eivät koko järveä. Seurantajärvet 2017: Heposelkä, Herajärvi, Höytiäinen, Ilomantsinjärvi, Karjalan Pyhäjärvi, Kiteenjärvi, Koitere, Kuorinka, Orivesi, Pielinen, Pyhäselkä, Suuri Hietajärvi, Suuri-Onkamo, Valtimojärvi ja Viinijärvi.

Seurantajaksolla tulokset päivitetään torstaisin Järviwiki.fi -palveluun.

Yleisöhavainnot levistä

Yleisöhavaintoja levätilanteesta voi ilmoittaa Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen leväpuhelimeen 0295 026 033 tai suoraan järviwiki.fi-palveluun.

Kansalaisten ilmoittamat levähavainnot (päivitetty 26.9.2017)

Levähavaintojen uutena ilmoitustapana on Järviwiki -palvelu, www.jarviwiki.fi

Vuodesta 2011 lähtien yleisöhavainnot ovat olleet yksityiskohtaisemmin Järviwiki-palvelussa.

Tietoja menneiltä vuosilta

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen levätilanteen seurannan tuloksia ja yleisöltä tulleiden leväilmoitusten tietoja vuosilta 1998-2012 on koottu julkaisuun


Päivitetty
Tulosta Tulosta
Jaa

ota yhteyttä

ALUEELLISET LINKIT