› Takaisin graafiseen esitykseen

Joukkoliikenne

ELY-keskukset huolehtivat osaltaan joukkoliikennepalveluiden saatavuudesta ja luovat edellytykset joukkoliikenteen toimivuudelle ja sujuvuudelle. Joukkoliikenteen järjestämistä säätelevät EU:n asetus rautateiden ja maanteiden julkisista henkilöliikennepalveluista sekä kansallinen joukkoliikennelaki.

ELY-keskukset määrittelevät joukkoliikenteen tavoitteellisen palvelutason yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa, hankkivat liikennepalveluja ja myöntävät reitti- ja kutsujoukkoliikennelupia. ELY-keskukset hoitavat myös joukkoliikenteen valtion rahoitukseen liittyviä tehtäviä.

Joukkoliikenteen tarpeet huomioidaan kaikessa liikenteen suunnittelussa. Tavoitteena on pysäkkien varustelun parantaminen ja teiden talvihoidon kehittäminen joukkoliikenteen tarpeet huomioiden sekä matkaketjujen toimivuuden edistäminen parantamalla liityntäpysäköintiä ja yhteyksiä pysäkeille.

Waltiksi nimetyn valtakunnallisen matkakortin kokeilu on alkanut kesällä 2015. Waltti-kortin käyttöönoton etenemistä voi seurata hankkeen verkkosivuilla Waltti.fi ja ELY-keskuksen alueellisilla sivuilla valitsemalla Waltti ja ylhäältä oikealta Valitse alue.

TIETOA ALUEELTA

Joukkoliikenne - Pohjois-Savo, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala

(Pohjois-Savon ELY-keskus vastaa joukkoliikenneasioista myös Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilla.)

ELY-keskus huolehtii osaltaan joukkoliikennepalveluiden saatavuudesta ja määrittelee toimivaltaisena viranomaisena joukkoliikenteen palvelutason toimivalta-alueelleen yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Toimivaltaisina viranomaisina ovat alueella ELY-keskuksen lisäksi Joensuun, Kuopion, Mikkelin ja Savonlinnan kaupungit, jotka vastaavat  alueensa palvelutason määrittelystä ja toteuttamisesta huomioiden myös seudulliset palvelutarpeet ja -määrittelyt. Vuoden 2012 alusta Joensuun toimivalta-alueeseen ovat kuuluneet myös Kontiolahden ja Liperin kunnat ja Kuopion toimivalta-alueeseen Siilinjärven kunta.

Waltti-kortti käyttöön kesäkuussa 2016

Waltti on joukkoliikenteen uusi, vyöhykepohjaiseen hinnoitteluun perustuva matkakortti. Kesäkuun 2016 alusta alkaen uusi matkakortti on otettu vaiheittain käyttöön Iisalmen, Kuopion, Joensuun ja Mikkelin kaupunkeihin suuntautuvassa maaseudun linja-autoliikenteessä sekä Iisalmen ja Mikkelin paikallisliikenteessä. Waltti-kortti on tällä hetkellä käytössä jo Kuopion ja Joensuun kaupunkien paikallisliikenteessä.

AIKATAULUT

Aikataulut  ja reitit löytyvät osoitteesta: www.matka.fi
Kokeile myös uudistuvan matka.fi:n mobiilioptimoitua betaversiota osoitteesta beta.digitransit.fi.

Itä-Suomen Waltti-liikenteen aikataulu-, reitti- ja  lipputietoja löydät myös osoitteesta:
www.ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi

 


Päivitetty
Tulosta Tulosta
Jaa

ota yhteyttä

Chat-palvelu avoinna arkisin klo 12-16.

Tienkäyttäjän linja 0200 2100 
Ilmoitukset tiestön kunnosta ja liikenteen ongelmista, 24 h

ALUEELLISET LINKIT

AJANKOHTAISTA

OIKOPOLUT  

Joukkoliikenteen järjestäjät Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa

Joukkoliikenne Turun seutulippualueella 1.7.2014 alkaen

MUUALLA VERKOSSA

Joukkoliikenteen aikatauluja

Joukkoliikenteen reittineuvontajärjestelmä

Paikallisliikenteen reittioppaat internetissä

  • Turun seudun Föli-alue (Turku, Kaarina, Raisio, Naantali, Lieto ja Rusko)
  • Turku (Aura, Kaarina,  Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen,  Paimio, Parainen, Raisio, Rusko, Sauvo ja  Turku)
  • Pori (Noormarkku, Pori ja Ulvila)
  • Rauma
  • Salo