Tiedotteet 2017

Työttömyyden alenemistahti kiihtyy Varsinais-Suomessa (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa 24 400 työtöntä työnhakijaa. Elokuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee - nyt 3 900 henkilöllä.  Viime vuoden elokuusta määrä väheni 18 prosentilla (5 200 henkilöllä), kun koko maassa työttömien määrä väheni hieman hitaammin eli 16 prosentilla.

Työttömien osuus työvoimasta oli elokuun lopussa Varsinais-Suomessa 10,8 % eli 2,2 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (11,0 %)  ja samalla osuus on maan ELY-keskusalueista neljänneksi pienin.

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Vuotta aiemmasta työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Vakka-Suomen seudulla (-28 %) , kun Turunmaan saaristoissa alenemistahti jäi hitaammaksi (-15 %). Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee kaikissa alueen seutukunnissa. Pitkäaikaistyöttömyys vähenee jo 22 kunnassa: esimerkiksi Salossa, Turussa, Raisiossa ja Naantalissa pitkäaikaistyöttömien määrä alenee.

Syyskuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Huom! Työllisyyskatsauksessa on taulukko, josta löytyvät työttömien määrät eri ryhmissä (mm. nuoret ja pitkäaikaistyöttömät) kaikista Varsinais-Suomen kunnista.

Tarkempaa tietoa:


Lisätietoja:

Juha Pusila, analyytikko
puh. 0295 022 772


Päivitetty