Uusiutuvan energian lupaneuvonta

Neuvomme lupamenettelyitä koskevissa asioissa: 0295 020 920 tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9.00 - 12.00

Materiaalit ja linkit

Tälle sivulle kokoamme Lupaneuvonnan ja uusiutuvan energian yhteyspisteviranomaisen materiaaleja ja tallenteita, sekä keräämme hyödyllisiä linkkejä muille sivuistoille.

Tallenteet

Aurinkovoimalat – Kaavoitus, luvat ja YVA -webinaari

Uusiutuvan energian lupaneuvonta järjesti 21.3.2024 Aurinkovoimalat - Kaavoitus, luvat ja YVA -webinaarin. Kuulijoita oli linjoilla parhaimmillaan jopa 650. Tilaisuuden alussa Kristian Nokelainen kertoi sähköisenä yhteyspisteenä toimivasta TEM:n Luvat ja valvonta -palvelusta. Ympäristöministeriön ympäristöneuvos Sanna Andersson kertoi aurinkovoimaloihin liittyvän kaavoituksen ja lupien nykytilasta sekä kehitystarpeista. Johtava asiantuntija Elina Venetjoki Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta kertoi YVA-menettelyiden soveltamisesta aurinkovoimala -hankkeissa. Tilaisuuden lopussa käytiin läpi saapuneita ennakkokysymyksiä.

Esitysmateriaalit:

Luvat ja valvonta -palvelu, Nokelainen

Aurinkovoimalat, kaavoitus ja luvat, Andersson

Aurinkovoimalat, YVA, Venetjoki

Katso tallenne tästä (YouTube)

 

Uusiutuvan energian yhteyspisteviranomaisen tietoisku

Uusiutuvan energian yhteyspisteviranomainen järjesti helmikuussa 2022 kuntien viranomaisille suunnattuja tietoiskuja. Tietoiskuissa käytiin läpi määräaikalaskenta ja sen tuomat velvollisuudet, sekä saimme pienen esityksen TEM:in Luvat ja valvonta- palvelusta.

Katso tallenne tästä (Youtube)

 

Esitteet:

Uusiutuvan energian yhteyspisteviranomaisen infolehtinen kunnille 2023 (pdf)

 

Linkit aiheittain

Päivitetty: 08.05.2024