YLVA

Ympäristönsuojelun tietojärjestelmän valvontaosa

Kohteen lupatiedot

Kohteen lupatiedot

Lupatietoihin viedään tapauskohtaisesti ympäristönsuojelulain mukaiset lupapäätökset, toiminnan rekisteröinnit, ilmoitusmenettelyn kautta tehdyt päätökset, vesilain mukaiset luvat ja muut päätökset. Näkymän oikeassa reunassa olevasta nuolesta pääset tarkastelemaan jo olemassa olevien lupien tietoja. [+LISÄÄ]-painikkeesta pääset viemään uuden lupatiedon.

Kuvallinen ohje kohteen lupatietojen täyttämiseen (pdf) 

Lupa / rekisteröinti-vetovalikosta valitaan viranomaisen menettely. Valikosta avautuu useita vaihtoehtoja, joissa on merkintä ”ÄLÄ KÄYTÄ”. Merkintä tarkoittaa sitä, että kyseinen lupatyyppi ei vastaa enää voimassa olevaa lainsäädäntöä. Lupa/rekisteröintimerkintä voi kuitenkin olla edelleen voimassa.

Kattavuus-valikosta valitaan, kohdistuuko menettely koko toimintaan vai tiettyyn osioon.

Viranomainen-tietokenttään merkitään viranomainen, joka on käsitellyt hakemuksen tai ilmoituksen.

Voimassa-tietoon valitaan kyllä-vaihtoehto, kun päätös on saanut lainvoiman.

Päätös-, tarkistus-, päivitys- ja loppupäivämäärä-tiedot eivät koske kaikkia päätöksiä. Päätöspäivämäärällä tarkoitetaan päivää, jolloin päätös on annettu. Tarkistus- ja päivityspäivämäärät eivät koske kuntia. Loppupäivämäärä laitetaan vain määräaikaisille luville.

Aluehallinnon asianhallintajärjestelmän diaarinumero-tietokenttä koskee vain ELY-keskuksia ja se tulee jättää tyhjäksi sekaannusten välttämiseksi.

Päivitetty: 14.02.2024