YLVA

Ympäristönsuojelun tietojärjestelmän valvontaosa

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija - Ajankohtaista

Y-alustalle julkaistaan uusi ominaisuus tänään 2.4. iltapäivällä

Y-alustalle on valvojien toiveesta kehitetty Y-alustan työpöytä. Työpöytä julkaistaan tänään tiistaina 2.4. Y-alustan työpöydälle pääset Y-alustan yläpalkin vasemman reunan painikkeesta. Käytössä olevasta järjestelmästä riippuen painikkeessa voi lukea "Y-alusta" tai "YLVA". Työpöytä on jokaiselle valvojalle henkilökohtainen ja se koskee ainoastaan YLVA-kohteita.

Y-alustalle tulossa uusi ominaisuus ympäristönsuojelun valvojille (YLVA)

Y-alustalle on valvojien toiveesta kehitetty Y-alustan työpöytä. Työpöytä julkaistaan tiistaina 2.4. Käyttäjätestaukset ovat ELYn puolella käynnissä siihen saakka. Työpöytä on jokaiselle valvojalle henkilökohtainen ja se koskee ainoastaan YLVA-kohteita. Työpöydän tarkoitus on antaa valvojalle ensinäkymä omien kohteiden tilanteesta määräpäivien, määräaikaisraporttien sekä häiriöilmoitusten suhteen.

Toiminnanharjoittajien ruotsinkieliset toimialakohtaiset raportointiohjeet ovat nyt tilattavissa

Toiminnanharjoittajien ruotsinkieliset toimialakohtaiset raportointiohjeet ovat nyt tilattavissa verkkosivuilta. Jätevedenpuhdistamoiden, kalankasvattajien sekä VOC-laitosten ohjeet löytyvät tällä hetkellä vain suomeksi. Vastaavat substanssiasiantuntijat päivittävät tällä hetkellä jätevedenpuhdistamoiden, kalankasvattajien sekä VOC-laitosten toimialakohtaisia ohjeita ja päättävät sitten niiden käännättämisestä ruotsin kielelle. 

HÄIRIÖ OHI: Aluehallinnon asiointipalvelu toimii jälleen normaalisti

HÄIRIÖ OHI: Aluehallinnon asiointipalvelu toimii jälleen normaalisti. Aluehallinnon asiointipalvelun (SPAv2) käyttö oli hidastunut tai osalla käyttäjistä jopa kokonaan estynyt. Järjestelmään suoritettiin tästä johtuen huoltotoimenpiteitä ja asennettiin korjauspäivitys. 

Huom toiminnanharjoittaja! Ongelmia raportoinnissa Aluehallinnon asiointipalvelussa (SPAv2)

Raportointivolyymi on nyt suurimmillaan kuun vaihteessa. Suuresta käyttäjämäärästä ja tietokantakyselyistä johtuen tietokannan kyky vastata kyselyihin on ylitetty. Tämä aiheuttaa aluksi järjestelmään hitautta ja lopulta järjestelmä ei ole enää käytettävissä. Tästä johtuvat erinäisen ongelmat, kuten ongelmat kirjautumisessa ja järjestelmän jäätyminen. Ongelmaan on tehty korjauksia, jotka pyritään saamaan tuotantoon mahdollisimman pian.

YLVAn verkkosivujen ruotsinkielinen versio on julkaistu

YLVAn verkkosivujen ruotsinkielinen versio on julkaistu. Verkkosivuilta löydät ohjeita kunnan ympäristönsuojeluviranomaisille sekä toiminnanharjoittajille. Toiminnanharjoittajien ruotsinkielisten ohjeiden tilauslinkit ovat valmistumassa KEHAn puolesta lähiaikoina. Niistä tiedotetaan erikseen.

Tukipyynnöt: Y-alusta, YLVA ja Aluehallinnon asiointipalvelu

Mistä apua YLVAn, Y-alustan tai Aluehallinnon asiointipalvelun käyttöön? Lue ohjeet kuntavalvojien ja toiminnanharjoittajien tukipyyntöjen lähettämiseen.

Jätteenkäsitteljöiden jäteraportoinnin usein kysytyt kysymykset on julkaistu

Jätteenkäsittelijöille on lisätty oma osio verkkosivujen "Usein kysyttyjä kysymyksiä" -osioon. Osiosta löydät jätteenkäsittelijöiden usein kysytyt kysymykset sekä vastaukset.

Vuoden 2023 jätetietojen raportoinnin YLVA-tietojärjestelmään voi aloittaa 10.1.2024

Jätetietojen raportointi vuodelle 2023 on teknisesti estetty asiointipalvelussa eikä uusien asiointien osalta voi jätelomakkeita raportoida. Toiminnanharjoittajat voivat aloittaa raportoinnin jäteraportointilomakkeille aikaisintaan 10.1.2024.

Tiedote Y-alustan asiointipostilaatikon perustamisesta

Koko Y-alustalle on luotu yhteinen asiointipostilaatikko – huomioi tämä tukipyyntöä lähetettäessä. Asiointipostilaatikko on luotu muiden palvelukokonaisuuksien kuin YLVAn tukipyyntöjen käsittelyä varten. YLVAn asiointipostilaatikkoon kuulumattomat tukipyynnöt tullaan jatkossa ohjaamaan Y-alustan omaan asiointipostilaatikkoon, jossa niiden käsittely aloitetaan. YLVAn asiointipostilaatikkoon tulee jatkossa lähettää vain YLVAa koskevat tukipyynnöt.

Kuntakäyttäjä: Y-alustan sisäänkirjautuminen muuttui 4.9.

Y-alustan sisäänkirjautuminen muuttui 4.9. tuotantopäivityksen yhteydessä. Y-alusta on ympäristönsuojelun yhteinen alusta, jonka osana YLVA-tietojärjestelmä toimii. Kuntakäyttäjät kirjautuvat toistaiseksi ”Y-alusta Virtu”-painikkeen kautta. Lue huolella Y-alustan kuvallinen kirjautumisohje.

Päivitetty: 14.02.2024