YLVA

Ympäristönsuojelun tietojärjestelmän valvontaosa

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija - Ajankohtaista

Kuntakäyttäjä: Y-alustan sisäänkirjautuminen muuttui 4.9.

Y-alustan sisäänkirjautuminen muuttui 4.9. tuotantopäivityksen yhteydessä. Y-alusta on ympäristönsuojelun yhteinen alusta, jonka osana YLVA-tietojärjestelmä toimii. Kuntakäyttäjät kirjautuvat toistaiseksi ”Y-alusta Virtu”-painikkeen kautta. Lue huolella Y-alustan kuvallinen kirjautumisohje.

Tiedote Y-alustan asiointipostilaatikon perustamisesta

Koko Y-alustalle on luotu yhteinen asiointipostilaatikko – huomioi tämä tukipyyntöä lähetettäessä. Asiointipostilaatikko on luotu muiden palvelukokonaisuuksien kuin YLVAn tukipyyntöjen käsittelyä varten. YLVAn asiointipostilaatikkoon kuulumattomat tukipyynnöt tullaan jatkossa ohjaamaan Y-alustan omaan asiointipostilaatikkoon, jossa niiden käsittely aloitetaan. YLVAn asiointipostilaatikkoon tulee jatkossa lähettää vain YLVAa koskevat tukipyynnöt.

Vuoden 2023 jätetietojen raportoinnin YLVA-tietojärjestelmään voi aloittaa 10.1.2024

Jätetietojen raportointi vuodelle 2023 on teknisesti estetty asiointipalvelussa eikä uusien asiointien osalta voi jätelomakkeita raportoida. Toiminnanharjoittajat voivat aloittaa raportoinnin jäteraportointilomakkeille aikaisintaan 10.1.2024.

Jätteenkäsitteljöiden jäteraportoinnin usein kysytyt kysymykset on julkaistu

Jätteenkäsittelijöille on lisätty oma osio verkkosivujen "Usein kysyttyjä kysymyksiä" -osioon. Osiosta löydät jätteenkäsittelijöiden usein kysytyt kysymykset sekä vastaukset.

Tukipyynnöt: Y-alusta, YLVA ja Aluehallinnon asiointipalvelu

Mistä apua YLVAn, Y-alustan tai Aluehallinnon asiointipalvelun käyttöön? Lue ohjeet kuntavalvojien ja toiminnanharjoittajien tukipyyntöjen lähettämiseen.

Päivitetty: 14.02.2024