Oikopolut

Kohtaamo

Ohjaamojen tuki ja verkko-ohjauksen kehittäjä

Verkko-ohjaus

Ohjaustaverkossa.fi on Kohtaamon kehittämä tietoturvallinen verkko-ohjauksen työkalu, josta on apua sekä ohjaajalle että asiakkaalle. Ohjaustaverkossa.fi

  • tekee verkko-ohjauksesta tietoturvallista
  • aktivoi asiakkaat osallistumaan
  • selkeyttää ohjausta
  • palvelee myös mobiilisti
  • tekee monialaisen verkko-ohjauksen mahdolliseksi

Ohjaustaverkossa.fi on uusi työkalu, jonka saavat käyttöönsä ensimmäisinä TE-toimistot ja Ohjaamot. Seuraavina esimerkiksi kuntakokeilut ja muut toimijat, jotka toteuttavat työllisyyden hoitoon liittyviä palveluita yhteistyössä TE-hallinnonalan kanssa.

Kohtaamo-hanke tukee käyttöönottoa ja kouluttaa palvelun käytössä. Käyttöönotto perustuu sopimukseen. Sopimuksen tehnyt organisaatio saa työkalun ohjaajiensa käyttöön. Palvelu ei siis ole vapaasti ja itseohjautuvasti asiakkaiden käytössä, vaan palvelussa tarvitaan aina vastuuohjaaja eli ammattilainen, joka perustaa ohjaustilan ja kutsuu asiakkaan sinne.

Asiakas tunnistautuu työkaluun Suomi.fi-palvelun kautta. Vahvan tunnistuksen ansiosta asiakkaan tiedot pysyvät varmuudella vain ohjaajan ja asiakkaan välisinä. Työkalu ei syrjäytä muita, jo käytössä olevia viestintäkanavia, vaan täydentää niitä.

Työkalulla voi toteuttaa tietoturvallisesti 

  • yksilöohjausta / yksilövalmennusta (yksi asiakas, yksi ohjaaja)
  • monialaista ohjausta (yksi asiakas, useita ohjaajia) - tulossa keväällä 2021

Kehitysvaiheessa pääpaino on ollut ohjauksen prosessien muotoilussa. Ohjaustilat ovat kuitenkin muokkautuvia ja soveltuvat siksi monenlaiseen asiakasohjaukseen ja valmennukseen. Ohjausympäristöä voi soveltaa myös oppimisympäristökäytössä esimerkiksi työnhaun valmennuksessa ja muussa asiakkaan omaa oppimista ja elämänhallintaa kehittävässä ohjaustyössä. Tilaa jää myös ohjaajan luovuudelle, kun ohjaaja voi rakentaa ohjauksen vaiheet ja valita sopivat tehtävät kunkin asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Toisaalta säästyy aikaa, koska kerran luodut valmiit pohjat ovat parilla klikkauksella kopioitavissa seuraavia asiakkaita varten. Ohjaustilaa pystyy silti aina muokkaamaan asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaiseksi. 

Ohjaustaverkossa.fi-työkaluun voi kerätä ohjausprosessiin liittyvät linkit, välitehtävät, keskustelut ja yhteenvedot, ja asiakas löytää kaiken yhdestä paikasta. 

Työkalu tarjoaa kätevän paikan tehdä yhteistyötä yli organisaatio- ja ammattirajojen. Ohjaustaverkossa.fi-työkalu tulee mahdollistamaan monialaisen ohjauksen entistä kätevämmin myös etänä, tietosuoja-asetuksen vaatimuksia noudattaen. Ohjaaja voi asiakkaan suostumuksella kutsua mukaan asiakkaan omaan ohjaustilaan toisen, ohjauksessa tarvittavan ammattilaisen ja näin asiakas saa nopeammin apua koko elämäntilanteeseensa.

Kiinnostuitko? Lataa palvelun esittely (pdf, 1351 kt)