Kohtaamo

Ohjaamojen tuki ja verkko-ohjauksen kehittäjä

Hyödyllisiä tutkimuslinkkejä

Uutta auringon alla? - Ohjaamot 2014-2017 -kirjassa tarkastellaan Ohjaamojen alkutaivalta ja taustalla olevaa politiikkaohjausta sekä luodataan nuorten kokemuksia, heidän osallistumisensa muotoja sekä tukemisensa keinoja. Kirjassa tarkastellaan myös monialaisen yhteistyön kipupisteitä sekä verkostojohtamisen malleja ja Ohjaamo-ratkaisuja eri alueilla.

Lataa julkaisu Uutta auringon alla (pdf, 6,3 MB)

TESSU-hankkeessa tuetaan monipuolisesti Ohjaamojen toimintaa myös tutkimuksellisesti. Tutustu TESSU-hankkeen julkaisuihin siirtymällä sivulle Ohjaamoiden tukihankkeet.

Yhteistyötä ja onnistumisia -julkaisussa kerrotaan Vantaan Ohjaamon kehittämistyöstä vuosina 2015 - 2018. Siirry verkkojulkaisuun (ei saavutettava)

Työn alla - Ohjaamo Helsinki -julkaisu esittelee monipuolisesti Ohjaamo-toiminnan periaatteita, monialaista työtapaa sekä havaintoja nuorten kohtaamisen ja palvelujen kehittämistarpeista.

Tutustu julkaisuun Ohjaamo Helsingin sivuilla (pdf)

Kelan tutkimusosasto on selvittänyt Ohjaamojen ja Kelan yhteistyön tarpeita ja keinoja vuonna 2016.

Anna-Marie Paavosen sekä Anna-Liisa Salmisen tutkimusblogi 

Paavosen ja Salmisen selvitys Helsingin yliopiston digitaalisessa arkistossa.

Frida Westerbacka on laatinut selvityksen kaksikielisyydestä Helsingin ohjaamossa.

Tutustu julkaisuun "Mot ett sektorövergripande multiprofessionellt Navigator-nätverksarbete? Utveckling av det tvåspråkiga Ohjaamo/Navigator-nätverksarbetet i Helsingfors, delprojekt 2018-2019" Helsingin yliopiston sivuilla.

Ohjaamojen palvelujen käyttöä seurataan Nuti-tilastot -ohjelmalla

Nuti-tilastot on kehitetty nuorten tieto- ja neuvontapalvelujen käynti- ja käyttöseurantaan. Nuti-tilastoja ylläpitää ja kehittää Ohjaamojenkin tarpeiden mukaan Koordinaatti, valtakunnallinen nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus.

Nuti-tilastot löydät Suomen nuorisotyön tilastot -sivuilta.

Ohjaamoista englanniksi

Ohjaamo-toiminnasta löytyy myös englanninkielisiä kirjoja: