kuvituskuva

Keski-Suomen yrityspalvelut

Kv-kummi-valmennus

Tuki yrityksille kansainvälisten osaajien juurruttamiseksi työyhteisöön ja yhteiskuntaan

Miten työpaikallanne varmistetaan, että uusi maahanmuuttajataustainen työntekijä tuntee olonsa tervetulleeksi?
Kuinka työntekijän perehdytys hoidetaan siten, että hän ymmärtää myös työpaikan kulttuurin?
Kohtaako työyhteisönne haasteita monikulttuurisessa yhteistyössä?
Kv-kummi toimii siltana maahanmuuttajatyöntekijän ja työyhteisönne välillä.

Mitä?

Maksuton KV-kummi -valmennus auttaa yrityksiä ja työyhteisöjä tukemaan kansainvälisten osaajien sopeutumista uuteen työympäristöön ja suomalaiseen yhteiskuntaan. Valmennuksessa työyhteisön jäsenestä koulutetaan KV-kummi, joka toimii kansainvälisen työntekijän tukena työsuhteen alussa.

Kenelle?

Valmennus on suunnattu kaikille työnantajille, toimialasta tai yritysmuodosta riippumatta. Se sopii niin yrityksille, joilla on jo kokemusta kansainvälisten osaajien rekrytoinnista, kuin vasta monikulttuurisuutta rakentaville työyhteisöille. Kansainvälinen rekrytointi voi olla harkinnassa, käynnissä tai jo toteutettu.

Miten?

Valmennuksen aikana yksi teillä jo työskentelevä työntekijä perehtyy toimimaan kv-kummina ja oppii tukemaan organisaatioonne juuri saapunutta tai myöhemmin aloittavaa maahanmuuttajataustaista työntekijää.

Valmennus koostuu sekä yksilöllisistä ohjauskeskusteluista että ryhmätyöpajoista, jotka suunnitellaan vastaamaan yrityksen tarpeita ja toiveita. Valmennuksen kielenä on suomi. Teemoja ovat:

  • Kulttuuri- ja työkulttuurierot
  • Monikielisyyden huomioiminen työyhteisössä
  • Suomalainen työkulttuuri ja työyhteisössä toimiminen
  • Syrjintä työelämässä
  • Vinkkejä asuinalueelle/yhteiskuntaan kotiutumiseen
  • Pidemmän aikavälin aikataulu- ja etenemissuunnitelmaehdotus KV-kummin rooliin

Missä ja milloin?

Ryhmä- ja yksilövalmennukset kestävät yhteensä 12-18 tuntia osallistujan tarpeiden mukaan räätälöitynä, ja ne ajoittuvat huhti-syyskuun 2024 välille.

Valmennus toteutetaan joustavasti etä- ja lähitapaamisten yhdistelmänä. Lähitapaamiset järjestetään Baronan Jyväskylän toimipisteessä osoitteessa Vapaudenkatu 48-50 A.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake

Kv-kummi -valmennuspalvelu on osa Talent Boost -toimenpideohjelmaa, jolla tuetaan yritysten ja kansainvälisten osaajien kohtaamista. Yhteistyössä: Keski-Suomen ELY-keskus, Uudenmaan TE-toimisto, Barona ja Arffman (arffman.fi) sekä Work in Finland (workinfinland.fi).

#TalentBoost #WorkinFinland

Päivitetty: 05.04.2024