Keski-Suomen yrityspalvelut
- Keski-Suomen yrityspalvelut
- Keski-Suomen yrityspalvelut
- Rahoitus
- Kansainvälistyvälle yritykselle
- Keski-Suomen yrityspalvelut
- Aloittavan yrittäjän palvelut
- Rekrytointi, koulutus ja muutostilanteet
- Kasvu ja liiketoiminnan kehittäminen
- Kansainvälistyminen
- Kansainvälinen rekrytointi
- Tutkimus, kehittäminen ja innovaatiot
- Rahoitus
- Aloittavalle yrittäjälle
- Kasvua hakevalle yritykselle
- Kansainvälistyvälle yritykselle
- TKI-rahoitus
- Muu rahoitus
- Yhteistyöverkostot
- Yritystarinat
- Yhteystiedot
Kansainvälistyvälle yritykselle
Team Finland -verkoston rahoituspalvelut
-
ELY-keskus
Yrityksen kehittämisavustus soveltuu liiketoiminnan laajentamiseen ja uudistamiseen, erityisesti kasvuhakuisille ja kansainvälistyville pk-yrityksille. Avustusta voidaan myöntää investointeihin (10-20 %) ja kehittämistoimenpiteisiin (50 %) yrityksen käynnistäessä tai laajentaessa vientitoimintaansa.
Rahoitusta voi saada esimerkiksi:
- Kv-markkinoiden kartoittamiseen, markkinaselvityksiin, kansainvälisille messuille osallistumiseen, uuden kv-valmiuksia kehittävän avainhenkilön palkkaamiseen
- Valmisteluun ja esiselvityksiin (esim. kv-strategian tai kv-suunnitelman laatimiseen)
- Uuden tuotantoteknologian hankintaan ja uusien tuotantotilojen rakentamiseen
- Tuotteiden, palvelujen ja tuotannon kehittämiseen
- Liiketoimintaosaamisen kehittämiseen
-
Business Finland
Business Finland tarjoaa rahoitusta kansainvälistymisen suunnitteluun ja toimenpiteisiin markkinoilla. Rahoitus auttaa myös yritysryhmiä tarttumaan kiinnostaviin markkinamahdollisuuksiin.
Business Finlandin kansainvälistymisen rahoitus (businessfinland.fi)
-
Finnvera
Finnvera tarjoaa yrittäjille rahoitusratkaisuja, vientitakuita ja asiantuntijapalveluita, jotka auttavat kasvattamaan yrityksen kilpailukykyä ja hallitsemaan vientikaupan riskejä.
-
Muut toimijat
EBRD
Projektirahoitus
Pääasialliset suoran rahoituksen muodot ovat lainat, pääoma ja takaukset. Projektin tulee sijaita taloudessa, jossa EBRD toimii (lähes 40 maata), sillä on hyvät mahdollisuudet olla kannattava ja saada merkittäviä pääomasijoituksia, se hyödyttää paikallista taloutta sekä täyttää vaaditut ympäristöstandardit.
EU komissioDigitaalinen Eurooppa
Teemoina suurteholaskenta, tekoäly, kyberturvallisuus, edistyneet digitaaliset taidot sekä digitaaliteknologian laajamittaisen käytön varmistaminen taloudessa ja yhteiskunnassa. Hankkeet vaativat usein osallistumista laajempiin, yleensä monikansallisiin konsortioihin. Avustusprosentti on 50 % (75 % pk-yrityksille).
EurekaYritysten tarpeista lähtevät, markkinoita lähellä olevat tutkimus- ja kehitysprojektit. Hakijana konsortio, jossa osallistujia vähintään kahdesta eri maasta (rahoituskriteerit kuten kotimaisissa projekteissa).
EurostarsKasvuyritysten tutkimukseen ja kehitykseen (tuki 40-50 %). Osallistujat vähintään kahdesta maasta. Projektien kesto on max. 3 vuotta. Tulosten odotetaan olevan markkinoilla kahdessa vuodessa projektin päättymisen jälkeen.
Luova EurooppaRahoitusta kulttuurin, taiteen, audiovisuaalialan, luovien alojen ja uutismedian organisaatioiden ja ammattilaisten eurooppalaiseen yhteistyöhön ja toiminnan kehittämiseen. Hankkeisiin osallistutaan useimmiten konsortiona, joka koostuu eri maista tulevista organisaatioista.
SisämarkkinaohjelmaPk-yritysten kilpailukyvyn, markkinoille pääsyn ja kansainvälistymisen sekä yrittäjyys ja yrittäjyystaitojen kehittämiseen.
FinnfundInvestointirahoitus
Kehitysmaissa toimiville tai sinne perustettaville yksityisille yrityksille pääomaa, välirahoitusta ja lainaa. Kriteerinä taloudellinen kannattavuus, vastuullisuus ja kehitysvaikutukset. Mukaan jo suunnitteluvaiheessa.
FinnpartnershipLiikekumppanuustuki
Kehittyviin maihin suuntautuvan pitkäaikaisen kaupallisen yhteistyön ja kannattavan liiketoiminnan aloittamiseen. Selvitys-, koulutus- ja pilotointivaiheisiin sekä olemassa olevan liiketoiminnan kehittämiseen. Avustus 30–85 % (min. 15 000 €). Myös matchmaking- sekä maa- ja toimialatietopalvelut.
IFCIlmastorahasto
Rahasto tukee uusiutuvan ja puhtaan energian ratkaisuja sekä ilmastohankkeita kehittyvissä maissa. Instrumentteina lainat, pääomasijoitukset ja takuut (keskimääräinen hankekoko on noin 100 miljoonaa dollaria). Suomalaisten yritysten osallistuminen ei ole vaatimus hankkeiden rahoitukselle.
Projekti- ja yritysrahoitusProjektien ja yritysten rahoitusta tyypillisesti 7–12 vuodeksi. Instrumentteina mm. suorat lainat ja sijoitukset yrityksiin sekä myös välittäjäpankeille, leasingyhtiöille ja muille rahoituslaitoksille edelleenvälitettäväksi.
NDFEEP Africa
Alkuvaiheen apurahoja ja katalyyttirahoitusta innovatiivisille puhtaan energian hankkeille, teknologioille ja liiketoimintamalleille 15 maassa Etelä- ja Itä-Afrikassa. Hauissa myönnetty avustuksia ja takaisinmaksettavia avustuksia 200 000–1 miljoonaa euroa (yhteisrahoitusvaatimus min. 30 %).
Ilmastotoimien tukiIlmastonmuutoksen hillitsemis- ja sopeutumistoimenpiteiden tukeminen alemman tulotason ja heikon tilanteen maissa (Nordic Climate Facility NCF). Tukea pääasiassa konsulttipalveluihin ja investointeihin (tavarat, työt ja palvelut). Avustusta, lainaa ja pääomia.
NOPEFEsitutkimukset
Esitutkimuksiin, joiden tavoitteena on EU/EFTA-alueen ulkopuolisen liiketoiminnan perustaminen, investoinnit tai pilotoinnit. Vaatimuksena myönteiset ympäristö- ja ilmastovaikutukset. Koroton laina max. 50 000 € (max. 40 %). Tulosperusteisesti muutetaan 50–100 % tueksi.
NEFCOVihreät projektit
Pohjoismaiden ulkopuolelle suuntautuvat hankkeet, joilla on myönteisiä ympäristö- tai ilmastovaikutuksia ja jotka tähtäävät toiminnan perustamiseen kohdemaahan. Markkinaehtoisia lainoja, oman pääoman ehtoista rahoitusta sekä taloudellista tukea kansainvälistymisselvityksiin (esim. vakuudeton Green recovery -laina).
TESIPääomasijoitukset
Rahastosijoituksia ja suoria, markkinaehtoisia sijoituksia yrityksiin mm. kansainvälistymisen, tuote- ja palvelukehityksen, investointien sekä yritys- ja omistusjärjestelyjen tarpeissa. Arviointiperusteina mm. uskottava kasvusuunnitelma, osaavaa operatiivinen johto ja hallitus sekä kannattavan ja kasvavan liiketoiminnan näytöt.
Päivitetty: 13.03.2025