kuvituskuva

Keski-Suomen yrityspalvelut

Yhteistyössä

Aloittavalle yrittäjälle

Tältä sivulta löydät tietoa rahoituksesta, jota aloittavan yrittäjän on mahdollista saada.

Oikopolut

Eri rahoitusmuotoja

 • Kun olet perustamassa yritystä ja tähtäät päätoimiseen yrittäjyyteen, sinulla voi olla mahdollisuus starttirahaan. Starttiraha turvaa yrittäjän toimeentulon ajalta, jonka toiminnan käynnistys ja vakiinnuttaminen arviolta kestää - kuitenkin enintään 12 kuukauden ajan.

 • Toimintaansa käynnistävälle yritykselle voimme myöntää avustusta

  1. Investointeihin: uusiin koneisiin ja laitteisiin, uusien toimitilojen rakentamiseen
  2. Kehittämistoimenpiteisiin: valmistelu- ja esiselvityshankkeisiin, tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen, kansainvälistymiseen tai muuhun merkittävään kehittämiseen
    
 • Jos yrityksesi toimipaikka on maaseutualueella, sinulla voi olla mahdollisuus saada maaseudun yritysrahoitusta yrityksesi kehittämiseen, investointiin tai investoinnin toteutettavuuden selvittämiseen.


  Kannattaa keskustella myös oman seudun Leader-ryhmän kanssa! Leaderit ovat maaseudun kehittämisen toimintaryhmiä, joilla on valtuus myöntää pieniä yritystukia pienille yrityksille ja yrityksen perustajille. Yrityksen ei tarvitse toimia maa- tai metsätaloudessa.

 • Nuoret innovatiiviset yritykset (NIY)

  Nopeaan kansainväliseen skaalautumiseen kykeneville alle 5-vuotiaille yrityksille, joilla merkittävää liikevaihtoa ja näyttöä kansainvälisestä liiketoiminnasta. Kansainvälisen liiketoiminnan kehittämiseen. Avustus max. 500 000 €, laina max. 750 000 € (max. 75 % kuluista).


  Tempo

  Kansainvälistymisstrategiat, markkina- ja kysyntäselvitykset, pilotoinnit, koemarkkinointi, IPR-selvitykset yms. Alle viisi vuotiaille yrityksille, joilla sitoutunut tiimi (min. 2 hlöä), konkreettinen idea ja uskottava rahoitus. Avustus max. 60 000 € (tuki 75 %). Haettavissa yhden kerran.

 • Alkutakaus

  Enintään kolme vuotta toimineelle kotimaiselle yritykselle. Investointi- ja käyttöpääomatarpeisiin. Pankki laatii hakemuksen. Takaus 10 000–80 000 euroa (max. 80 % velkakirjaluoton määrästä).


  Yrittäjälaina

  Yrittäjän henkilökohtainen laina osakeyhtiön osakepääomaan ja/tai svop-rahastosijoituksiin sekä yrityksen osakkeiden ostoon. Osuus osakepääomasta ja äänivallasta min. 5 % sijoituksen tai osakekaupan jälkeen. Laina min. 20 000 euroa ja laina-aika max. 12 vuotta.

Päivitetty: 16.08.2023