kuvituskuva

Keski-Suomen yrityspalvelut

Yrittäjä, olemme täällä sinua varten!

Tervetuloa Keski-Suomen yrityspalvelusivustolle! Kaikki yritysten, yrittäjäksi aikovien ja innovaattoreiden julkiset rahoitus-, neuvonta- ja koulutuspalvelut löytyvät nyt kätevästi tästä osoitteesta. Tarjoamme myös apua yrityksen muutostilanteissa sekä osaavan työvoiman rekrytoimiseen ja kouluttamiseen. 

Aloita oman kuntasi elinkeinopalveluista - sieltä saat ohjeet ja neuvot mm. julkisten yritystukien hakemiseen. Apua saat myös valtakunnallisesta palvelunumerosta. ELYn palveluvalikoimaan sisältyy monenlaisia rahastoja ja tukivälineitä. Me autamme yrityksiä löytämään parhaiten soveltuvan rahoituksen ja etenemispolun. Löydät maakuntamme asiantuntijoiden yhteystiedot kunkin palvelun kohdalta ja lisäksi Yhteistyöverkostot-sivulta. Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse.

Ajankohtaista

CreaDemo- ja DigiDemo-tukien konseptiavustusten haku käynnissä.

Tuilla kehitetään uusia kulttuurisisältöjä, innovoidaan luovan alan tuotteita ja palveluja sekä edistetään kulttuurialan ja muiden alojen välistä yhteistyötä. Tuet ovat peräisin Opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille myöntämästä erityismäärärahasta. Lue lisää tuista ja hakuohjeista (kopiosto.fi)

Huom! Konseptituen haku päättyy 5.4.2024 klo 16.00.

Maataloustuotteiden jalostusyritysten kehittämiseen on nyt saatavilla uusi tuki

Maataloustuotteita valmistavien ja myyvien yritysten toiminnan kehittämiseen on saatavilla uusi tuki, jolla voi kattaa puolet yrityksen kehittämiseen käytettävien asiantuntijapalveluiden kustannuksista. Tukea voi käyttää esimerkiksi tuotekehityshankkeisiin, kansainvälistymisselvitykseen tai koemarkkinointiin. Tuella voi myös ostaa esimerkiksi markkinointisuunnittelua tai neuvontaa. Tukea voi saada kustannuksiltaan 5000–100 000 euron kehittämispalveluihin. Lue lisää Maataloustuotteiden jalostusyrityksen kehittämistuki (ruokavirasto.fi) ja Maataloustuotteiden jalostusyrityksen investointituki (ruokavirasto.fi)

Maaseudun kehittämissuunnitelma ohjaa maaseuturahoituksen jakamista

Keski-Suomen maaseudun kehittämissuunnitelma vuosille 2023–2027 ohjaa ELY-keskuksen yritys- ja hanketukien jakamista EU:n maaseuturahastosta lähivuosina. Suunnitelma on tiivistetty nopealukuiseksi esitteeksi, jota rahoituksen hakijat voivat hyödyntää helposti hakemusta laatiessaan. Elävä keskisuomalainen maaseutu -esite on julkaistu saavutettavana pdf-tiedostona verkossa (maaseutu.fi)

HUOM! Yritysten kehittämispalvelut on lakkautettu vuoden 2024 alusta alkaen hallitusohjelman mukaisesti.
Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen haku on päättynyt 30.11.2023 eikä uusia hakemuksia voi enää jättää. ELY-keskukset käsittelevät hakemukset saapumisjärjestyksessä ja tekevät viimeiset päätökset vuoden 2024 alussa.

Lisää ajankohtaisia asioita Ajankohtaista-sivulla

Sivustoa ylläpitää Keski-Suomen ELY-keskus. Kehitämme sivustoa ja otamme mielellämme vastaan palautetta.

Valtakunnallinen neuvonta

Pk-yritysten rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä:
Puh. 0295 024 800 (arkisin 9.00-15.00), [email protected]

Aloittava yrittäjä saa neuvoja Yritys-Suomi-puhelinpalvelusta tyypillisimmissä yrityksen perustamiseen ja yrittämiseen liittyvissä kysymyksissä.
Puh. 0295 020 500 (arkisin klo 9.00-16.15)

Yrittäjän talousapu auttaa talous- ja maksuvaikeuksissa olevia yrittäjiä.
Puh. 0295 024 880 (arkisin 9.00-16.15)

Suomi.fi-palvelusta löytyy runsaasti tietoa ja palveluja yrityksille ja yrityksen perustajille. Tietoa yrittäjälle (suomi.fi)

Seuraa meitä somessa

LinkedIn: @Keski-Suomen ELY-keskus (linkedin.com)

Twitter / X: @elykeskisuomi (twitter.com)

Oikopolut

Päivitetty: 20.03.2024