kuvituskuva

Keski-Suomen yrityspalvelut

taimi nousee mullasta

Aloittavan yrittäjän palvelut

Oletko aloittamassa yritystoimintaa? Aloittavaa yrittäjää tuetaan monilla eri palveluilla, joita kannattaa hyödyntää!

Alempaa löydät aloittavan yrittäjän palveluita eri tilanteisiin. Lisäksi valtakunnallinen Yritys-Suomi-puhelinpalvelu neuvoo alkavia yrittäjiä tyypillisimmissä yrityksen perustamiseen ja yrittämiseen liittyvissä kysymyksissä, puh. 0295 020 500 (arkisin klo 9.00–16.15).

Seuraavilta sivustoilta löydät runsaasti tärkeää tietoa aloittavalle yrittäjälle:

Palveluita ja rahoitusta aloittavalle yrittäjälle

 • Kun olet perustamassa yritystä ja tähtäät päätoimiseen yrittäjyyteen, sinulla voi olla mahdollisuus starttirahaan. Starttiraha turvaa yrittäjän toimeentulon ajalta, jonka toiminnan käynnistys ja vakiinnuttaminen arviolta kestää - kuitenkin enintään 12 kuukauden ajan.


  Oman kuntasi elinkeinoneuvonnasta saat apua liikeidean arviointiin ja kehittämiseen sekä ohjeet starttirahan hakemiseen. Lisätietoja starttirahasta saat myös Keski-Suomen TE-toimiston yrityspalveluista. Valitse oman alueesi asiantuntija!
   

  Ota yhteyttä:

  Jyväskylän seutu
  Arja Rintanen
  p. 0295 046 144, [email protected]

  Äänekosken seutu
  Lauri Myllyoja
  p. 0295 046 385, [email protected]

  Keuruun seutu, Jämsän seutu ja Joutsan seutu
  Teija Kunnari
  puh. 0295 046 102, [email protected]

  Saarijärven ja Viitasaaren seutu
  Anna Saavalainen
  p. 0295 046 154, [email protected]

 • Monet kunnat tarjoavat apua ja neuvontaa uusille yrittäjille. Myös esim. maaseudun kehittämisen toimintaryhmistä eli Leader-ryhmistä voi saada tukea yrittämisen alkutaipaleella.

 • Uuden tuotteen tai keksinnön kehittäminen markkinoille voi tapahtua oman yrityksen, kumppaniyrityksen tai esimerkiksi lisensoinnin kautta. Innovaation kehittämiseen saat apua oman kuntasi elinkeinopalveluista ja Leader-ryhmästä.


  ELY-keskus ei myönnä rahoitustukia yksityishenkilölle, mutta voit viedä ideaasi eteenpäin esimerkiksi etsimällä kumppaniyrityksen, joka voi hakea rahoitustukea. Jos sinulla on yritys, voit saada apua keksinnön alkuvaiheen esiselvityksiin ja rahoitustukea tuotekehityshankkeeseen.

 • Toimintaansa käynnistävälle yritykselle Keski-Suomen ELY-keskus voi myöntää avustusta

  • Investointeihin: uusiin koneisiin ja laitteisiin, uusien toimitilojen rakentamiseen
  • Kehittämistoimenpiteisiin: valmistelu- ja esiselvityshankkeisiin, tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen, kansainvälistymiseen tai muuhun merkittävään kehittämiseen
    

  Tutustu yrityksen kehittämisavustukseen


  Ota yhteyttä ELY-keskuksen asiantuntijaan ennen hakemuksen jättämistä!

  Lisätietoja:

  Juha Tentke, p. 0295 024 199, [email protected]
  Juha Keurulainen, p. 0295 024 558, [email protected]
  Janne Nummi (ennallistaminen), p. 0295 024 672, [email protected]

 • Jos yrityksesi toimipaikka on maaseutualueella, sinulla voi olla mahdollisuus saada maaseudun yritysrahoitusta yrityksesi kehittämiseen, investointiin tai investoinnin toteutettavuuden selvittämiseen.


  Ota yhteyttä ELY-keskuksen asiantuntijaan ennen hakemuksen jättämistä!

  Lisätietoja:

  Risto Janhunen, p. 0295 024 549, [email protected]
  Panu Kässi, p. 0295 024 567, [email protected]

  Kannattaa keskustella myös oman seudun Leader-ryhmän kanssa! Leaderit ovat maaseudun kehittämisen toimintaryhmiä, joilla on valtuus myöntää pieniä yritystukia pienille yrityksille ja yrityksen perustajille. Yrityksen ei tarvitse toimia maa- tai metsätaloudessa.

 • Yritystoiminnan käynnistysvaiheeseen haetaan usein lainaa pankista. Finnvera tarjoaa mm. erilaisia takauksia lainan vakuudeksi.

Päivitetty: 13.05.2024