Hämeen yrityspalvelut

Autamme sinua rahoitukseen, rekrytointiin, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä henkilöstön koulutustarpeisiin liittyvissä asioissa.

Maaseuturahoitus

 • Maaseudun yritystukia myönnetään investointeihin, kehittämiseen ja yritystoiminnan käynnistämiseen. Käynnistämisen ja kehittämiseen myönnettävillä tuilla tuetaan pääosin asiantuntijapalveluiden hankkimista yrityksen eri kehittämisvaiheissa.
 • Leader-ryhmät rahoittavat pääasiassa aloittavia ja/tai enintään 5 henkilötyövuotta työllistäviä mikroyrityksiä. Leader-ryhmät voivat tukea myös osa-aikaista yrittäjyyttä. Leader-ryhmien kautta haettavan investointituen hyväksyttävien kustannusten enimmäismäärä investoinnin kokonaiskustannuksista on 100 000 €.  Tätä suuremmat investoinnit haetaan aina ELY-keskuksesta.
 • Leader-ryhmien kautta on mahdollista saada tukea myös maatalouden kokeiluihin. Kokeilu voi koskea esim. uusien kasvien kasvattamista, työmenetelmien parantamista, uusien suoramyyntikanavien kokeilua tai maataloustuotteiden jatkojalostamista.  Kokeilutukea voi saada toiminnan laajuudesta riippuen 2500 €, 5000 € tai 7500 €.
 • Lue lisää maaseudun yritystuista (ely-keskus.fi). Valitse Alueellista tietoa -kohtaan Häme.
 • Voit hakea tukia Hyrrä-asiointipalvelussa (hyrra.ruokavirasto.fi). Saat lisätietoa ja ohjeita Hyrrään kirjautumisesta tästä linkistä (ruokavirasto.fi)

Yhteystiedot

Päijät-Häme

Kanta-Häme

Kari Palvaila.

Kari Palvaila
puh. 0295 025 082
kari.palvaila(at)ely-keskus.fi
Maaseudun yritysrahoitus, elintarvikeyritykset

Olli Löyttyniemi.

Olli Löyttyniemi
puh. 0295 025 074
olli.loyttyniemi(at)ely-keskus.fi
Maaseudun yritysrahoitus, elintarvikeyritykset

 

Maksatuksen yhteystiedot

Piritta Pihlavamäki.

Piritta Pihlavamäki
puh. 0295 025 131
piritta.pihlavamaki(at)ely-keskus.fi

 

 

 

Päijät-Häme

Kanta-Häme

 • Leader EMO
  (Riihimäki, Hausjärvi, Loppi,
  Hyvinkää, Järvenpää, Nurmijärvi,
  Tuusula, Vantaa, Espoo)

   

Päivitetty: 12.04.2024