Hämeen yrityspalvelut

Autamme sinua rahoitukseen, rekrytointiin, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä henkilöstön koulutustarpeisiin liittyvissä asioissa.

Työelämän monimuotoisuus

Haluamme hyvän työelämän kaikille, sillä osaavaa työvoimaa on erilaisissa ihmisissä: eri ikäryhmissä, sukupuolissa, koulutustaustoissa, toimintakyvyissä, kielitaidoissa, kulttuuriperimässä sekä erilaisten identiteettien moninaisuudessa.

Työelämän monimuotoisuus vaikuttaa myönteisesti osaavan työvoiman saatavuuteen, organisaation innovatiivisuuteen ja luovuuteen, asiakastyytyväisyyteen, uusien asiakasryhmien tavoittamiseen, taloudelliseen kannattavuuteen, työpaikan houkuttelevuuteen, henkilöstötyytyväisyyteen sekä organisaation julkisuuskuvaan.

Haluatko kehittää yrityksesi työyhteisöä monimuotoisemmaksi?

MORE - Monimuotoisen rekrytointiosaamisen kehittäminen - hanke (ESR+) vahvistaa yrittäjien osaamista rekrytointiprosesseihin liittyen. "Haluamme auttaa yrityksiä kehittämään tasa-arvoisia ja syrjimättömiä rekrytontikäytäntöjä, edistäen työyhteisöjen moninaisuutta Hämeessä! Sparraamme rekrytointitehtävistä vastaavia osaajia ja vahvistamme osaamista rekrytointiprosesseihin liittyen. Olemme tukena osaavan työvoiman saatavuudessa. Kehitetään yhdessä monimuotoista työelämää!" Lue lisää MORE -hankkeesta (ely-keskus.fi)

Monimuotoisen rekrytoinnin käytännöt TTL:n sivuilla.
Monimuotoisen rekrytoinnin keinot THL:n sivuilla.
Työelämädiili tarjoaa koulutuksia, konsultointeja ja valmennuksia yrityksille, jotka haluavat kehittää käytäntöjään ja kehittyä työkykyjohtamisen edelläkävijöiksi. Lue lisää työelämädiilistä. 
Työelämän monimuotoisuuden työkalut työ- ja elinkeinoministeriön sivuilla.
Monimuotoisuudesta menestystä -tietoa ja työkaluja työnantajalle työ- ja elinkeinoministeriön julkaisu valtioneuvoston julkaisuarkistossa. 
Täsmätyökykyisen palkkaaminen. Katso tallenne TE-live-lähetyksestä. 
IMAGO-valmennus: Miten erottua työmarkkinoilla ja houkutella oikeat osaajat, johtaa työntekijäkokemusta ja rakentaa monimuotoista työelämää? Hae mukaan maksuttomiin IMAGO-valmennuksiin.
Täsmätyöllistymisen tietopaketti rekrytoinnin ja palkkaamisen tueksi: Hei työnantaja, TäsMä nyt oon!

Työelämän laatu -yritysverkoston tavoitteena on tukea yritysten rekrytointia ja monimuotoisuutta lisäämällä tietoa palveluista ja samalla luodaan uusi keskusteluyhteys viranomaisten ja yritysten välille. Kyseessä on vapaamuotoinen verkosto, johon Hämeen alueen yritysten edustajat voivat osallistua. Se tarjoaa yrityscaseja, vertaisoppimista, kokemusten vaihtoa, tietoa tutkimuksista ja palveluista sekä verkostoitumista Hämeen alueen yrityksille. Verkosto on osa Hämeen yrityspalveluiden toimintaa. Verkosto kokoontuu neljä kertaa vuodessa vaihtuvilla teemoilla. Ilmoittaudu verkostoon mukaan tästä linkistä (webropolsurvey.com)

Esimerkkejä monimuotoisuudesta

Miten rohkealla rekrytoinnilla ja monialaisella yhteistyöllä saadaan edistettyä maahanmuuttajien työllistymistä? Lindströmin tehtaalla kuvatulla videolla kerrotaan, miten monikulttuurisuus näkyy työyhteisössä ja miten sitä johdetaan. Video katsottavissa YouTubessa.

Miten koulun kulttuuritulkki edistää hyviä väestösuhteita? Kivimaan koululta kuvattu video kertoo kulttuuritulkin työn merkityksestä työyhteisössä ja koulun ja kodin välisen yhteistyön siltana. Video katsottavissa YouTubessa.

Yhteystiedot

Kirsi Hyväri
projektipäällikkö
MORE - hanke
kirsi.hyvari(at)ely-keskus.fi
puh. 0295 025 054

Pedro Bejarano
rekrytointivalmentaja
MORE - hanke
pedro.bejarano(at)ely-keskus.fi
puh. 0295 042 435

 

​​​​

Päivitetty: 23.02.2024