Hämeen yrityspalvelut

Autamme sinua rahoitukseen, rekrytointiin, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä henkilöstön koulutustarpeisiin liittyvissä asioissa.

Yrityspalvelut auttavat Ukrainan tilanteessa

ELY-keskus ja TE-toimisto auttavat yrityksiä eteenpäin Ukrainan tilanteesta johtuvassa tilanneanalyysissä, toiminnan kehittämisessä ja uusien vientimarkkinoiden etsimisessä. Ukrainan kriisillä on vaikutuksia myös energian hintaan ja energiatehokkuutta ja investointeja voidaan edistää mm. maaseudun elpymisrahoituksella ja Business Finlandin energiatuella.

Yritysten kehittämispalvelut

Yritysten on hyvä tehdä kattava tilanneanalyysi kehittämispalveluiden Analyysi- tai Konsultointipalvelua hyödyntäen. Analyysin avulla pääset selvittämään mihin kaikkeen oman toiminnan kehittämisessä on hyvä varautua Ukrainaan liittyen. Konsultointiosion avulla yritys pääsee jo suoraan kehittämään ja viemään tietyn teeman suunnitelmia eteenpäin.

Lisätietoa Yritysten kehittämispalveluista. 

Yritysten kehittämisavustukset

Yrityksen kehittämisavustuksella pääset viemään jo pidemmälle edenneitä yrityksen kehittämis- ja muutossuunnitelmia eteenpäin. Kehittämisavustus taipuu investointeihin, prosessien, palveluiden ja tuotteiden kehittämiseen sekä kansainvälistymistoimiin silloin kun hakijana on pk-yritys.

Lisätietoa kehittämisavustuksesta.

Maaseuturahaston elpymisrahoitus

Maaseuturahaston elpymisrahoituksella on mahdollista tukea uusiutuvan energian käytön lisäämistä ja energia- ja materiaalitehokkuuden parantamista korotetuilla tukiprosenteilla. 
Korotetun investointitukien piirissä on uusiutuvaa energiaa tuottavan lämpölaitoksen uudistaminen. Lisäksi korotettua investointitukea on mahdollista myöntää uusiutuvan energian käyttöönottoon lämmitysjärjestelmän muutosten osalta fossiilisesta polttoaineesta uusiutuvalle energialle ja energiatehokkuutta parantaviin toimiin.  
Tukikelpoiset toimenpiteet voivat kohdistua ilmalämpöpumppuihin ja aurinkosähköjärjestelmiin. 
Uusiutuvan energiaan liittyvien investointien tuki on pääsääntöisesti 30 % yli 10 000 euron investointien osalta, matalautuotteiden jalostusta harjoittavien yritysten osalta tuki on 35 %. Haku tapahtuu sähköisesti Hyrrä-tietojärjestelmän kautta.

Lisätietoa maaseuturahaston elpymisrahoituksesta.

Business Finlandin energiatuki

Energiatuen avulla voi tehdä energiansäästöön ja -tehokkuuteen liittyviä investointeja tai edistää uusien teknologioiden käyttöönottoa. 

Lisätietoa energiatuesta.

Team Finland -verkosto Suomessa ja maailmalla

Team Finland -verkosto ja maakunnalliset kumppanit ovat tukemassa kansainvälistymistä ja uusien markkinoiden avaamista niin vientineuvonnan, rahoituksen kuin ulkomaanverkostonkin yhteyksillä. Ota yhteyttä maakuntasi Team Finland -koordinaattoriin, jos kaipaat lisätietoa ELY-keskuksen, Business Finlandin, Finnveran tai ulkomaanverkostomme palveluista vientiin liittyen. Yhteystiedot alla.

Yhteystiedot

Päijät-Häme

Kanta-Häme

Matti Nykänen.

Matti Nykänen
puh. 0295 025 079
matti.nykanen(at)ely-keskus.fi
Team Finland, ELY-keskus, Business Finland, Finnvera, ulkomaan verkostot

Tuomo Kauha.

Tuomo Kauha
puh. 0295 025 147
tuomo.kauha(at)ely-keskus.fi
Team Finland, ELY-keskus, Business Finland, Finnvera, ulkomaan verkostot

Työstä turvaa -hanke

Elinkeinoelämän keskusliiton Työstä turvaa -hanke tarjoaa yrityksille väylän työllistää sotaa pakenevia ukrainalaisia. Hankkeen avulla pyritään työllistämään 200-400 ukrainalaista ja muita turvapaikan hakijoita.

Tutustu tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan.

Yleistä tietoa ja linkkejä Ukrainan tilanteesta ja sen vaikutuksista

Työ- ja elinkeinoministeriön sivut

Ulkoministeriön sivut

Maa- ja metsätalousministeriön tiedote kausityöntekijöistä

Business Finlandin sivut

Business Finland, EN

Finnveran sivut

Suomalais-venäläisen kauppakamarin sivut

Elinkeinoelämän keskusliiton sivut

Hämeen kauppakamarin sivut

Maahanmuuttoviraston sivut

Tullin sivut

Päivitetty: 19.07.2023