Ympäristökasvatus

Alueelliset yhteistyöryhmät

Yhteisessä opinvirrassa

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden Kestävän tulevaisuuden tiimillä on kunnia ottaa koppi Pohjois-Pohjanmaan ympäristökasvatuksen yhteistyöryhmän vetämisestä vuosina 2023–2024.

Olemme vuoden 2022 aikana kasanneet yhteen Oulun seudulla tehtävää kestävyyskasvatusta käsikirjan muotoon ja tästä onkin hyvä jatkaa laajemman verkoston virkistämistä. Seuraavan kahden vuoden aikana edistämme ympäristökasvatustoimijoiden yhteistyötä sekä Oulussa, Pohjois-Pohjanmaalla että laajemminkin.

Kestävän tulevaisuuden opinvirta on toimintamalli, jonka avulla voimme edistää kasvamista vastuulliseen elämäntapaan ja ekososiaaliseen sivistykseen - niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin. Kahden vuoden aikana pyrimme kokoamaan ympäristökasvatuksen parissa olevia toimijoita Pyryn verkostoon, rikastumaan toistemme ajatuksista ja edistämään elinikäistä oppimista kestävyysteemoista.

Järjestämme mahdollisuuksia yhteiseen kohtaamiseen esim. tapahtumia ja koulutuksia sekä välitämme tietoa uutiskirjeen ja some-kanavien kautta. Vuonna 2024 vastaamme alueellisten ympäristökasvatuspäivien järjestämisestä Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (AVI) johdolla yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja pyryläisten asiantuntemuksen kanssa.

Ajatus on, että niin verkoston toimijat kuin pohjoispohjalaiset löytäisivät oman tapansa osallistua yhteisen hyvän tekemiseen ja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.

 

Yhteystiedot:

Jos kiinnostuit tai sinulla on sanottavaa, ideoita, toimintatoiveita, talkoointoa - ota toki yhteyttä!

Kestävän tulevaisuuden kehittäjäopettaja Paula Ratava, [email protected], p. 040 593 1963

Kestävän tulevaisuuden kehittäjäopettaja Jussi Tomberg, [email protected], p. 044 703 9186

 

 

Päivitetty: 12.01.2024