Ympäristökasvatus

Alueelliset yhteistyöryhmät

Ympäristökasvatuksen yhteistyö Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalaan on luotu v. 2023 ympäristökasvattajien oma maakunnallinen verkosto Itävä. Sen tarkoituksena on koota yhteen ympäristökasvatustoimijoita,  asiantuntijoita sekä kaikki alasta kiinnostuneet.

Verkoston kautta alueen toimijat löytävät toisensa, voivat jakaa tietoa, osaamista ja tiivistää yhteistyötä ympäristökasvatukseen liittyvissä asioissa. Verkostot kokoontuvat yhteen muutaman kerran vuodessa ja yhteistyössä järjestetään mm. tapahtumia, koulutuksia ja vierailuja. Myös yhteisten viestinnän ylläpitäminen kuuluu olennaisesti verkostojen toimintaan.

Pohjois-Karjalan ympäristökasvatuksen yhteistyön kehittämistä luotsaa ENO Schoolnet ry. 

Yhteistyötä kestävän kehityksen eteen tehdään myös Pohjois-Karjalan biosfäärialuetoiminnan puitteissa:

Itävä-ympäristökasvatusverkoston syysretki 2.10.2023 

Pohjois-Karjalan ympäristökasvatusverkosto Itävä järjestää syysretken Pohjois-Karjalan Biosfäärialueelle Möhkön Mantaan ja Möhkön Ruukkimuseoon maanantaina 2.10.2023. Retki on avoin kaikille Itävän verkoston jäsenille sekä muille toiminnasta kiinnostuneille.

Ilmoittautumisen yhteydessä on kyyditykseen liittyvä tiedustelu. Jos tarpeeksi ihmisiä tarvitsee kyydin, on mahdollista järjestää Itävän toimesta yhteiskuljetus Joensuun keskustasta n. tuntia ennen aloitusta.

Päivitetty: 15.09.2023