Ympäristökasvatus

Alueelliset yhteistyöryhmät

Kymenlaakson ympäristökasvatuksen yhteistyöryhmä eli 
KYY-verkosto

Kymenlaakson ympäristökasvatus (KYY) on jo kohta 10 vuotta toiminut alueellinen ympäristökasvatusverkosto. Verkoston tavoitteena on lisätä ja kehittää maakunnan lasten ja nuorten ympäristökasvatusta hyödyntäen alueen toimijoiden yhteistyötä. KYY:n toimintaa koordinoi Kaakkois-Suomen ELY-keskus yhdessä Kymenlaakson liiton ja muiden aktiivisten toimijoiden kanssa. 

Mukana verkostossa ovat Kymenlaakson kaupungit ja kunnat, luonto- ja ympäristökoulut,  ja muita alueen ympäristöasioiden kanssa toimivia toimijoita ja järjestöjä.

Toimintamme nojaa Kymenlaakson ympäristökasvatusstrategiaan, johon on kirjattu käytännön toimia, joita toteuttamalla teemme ympäristökasvatustyötä Kymenlaaksossa.  Edellisen strategian toimien toteutumista on arvioitu ja paljon saimme aikaan.

Nyt olemme loppusuoralla uudessa strategiatyössä. Olemme tehneet laajan kyselyn eri toimijoille, jossa kartoitamme millaista tukea eri toimijat kaipaavat ympäristökasvatustyöhönsä. Kyselyjen pohjalta kirjoitamme uuden Kymenlaakson ympäristökasvatusstrategian ja mietimme uudet toimenpiteet työllemme.

Verkostoon ovat tervetulleita kaikki ympäristökasvatuksen sekä lasten- ja nuorten parissa
toimivat tahot. Lisää toimijoita mahtuu mukaan!

Jos kiinnostuit

•    Ota yhteyttä: Sirpa Skippari, sirpa.skippari(at)ely-keskus.fi
•    Käy klikkaamassa facebookissa: KYY-Kymenlaakson ympäristökasvatus 

Päivitetty: 03.01.2023