Ympäristökasvatus

Alueelliset yhteistyöryhmät

Satakunnan ympäristökasvatuksen yhteistyöryhmä

Satakunnan ympäristökasvatuksen yhteistyöryhmän tavoitteena on edistää ympäristökasvatukseen ja -tietoisuuteen liittyvää tiedonvaihtoa maakunnassa ja toimia aihepiirin kohtauspaikkana. Ryhmä kokoontuu kahdesta kolmeen kertaan vuodessa.

Ryhmä on toiminut jo vuodesta 2006. Ensin erilaisten hankkeiden vetämänä ja sittemmin toiminta on vakiintunut Porin kaupungin ottaessa vastuulleen ryhmän puheenjohtajuuden ja Satakuntaliitto sihteeritehtävät.

Yhteistyöryhmän toiminta kattaa laajasti eri aihealueita, muun muassa luonnon monimuotoisuus, lähivedet, jätteet sekä energia ja ilmasto. Yhteisten ympäristökasvatushankkeiden ideointi ja toteutus sekä viestintä ovat keskeinen osa ryhmän toimintaa.

Verkostoon voivat liittyä kaikki ympäristökasvatusta toteuttavat toimijat, opettajat ja ympäristökasvatuksesta kiinnostuneet. Voit ilmoittautua mukaan ottamalla yhteyttä ryhmän sihteeriin Anne Savolaan.

Yhteystiedot:

  • Ympäristösuunnittelija Heli Välimaa (pj.), Porin kaupunki, sähköposti: [email protected]
  • Ympäristöasiantuntija Anne Savola (siht.), Satakuntaliitto, sähköposti: [email protected]

Kehrä kerii Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan yhteen

Lounais-Suomen alueella (Varsinais-Suomi ja Satakunta) toteutetaan yhteistä viestintää ympäristökasvatuksen tiimoilta. Viestinnän välineinä ovat Kehrä-uutiskirje, -facebook-ryhmä sekä Ympäristö Nyt -verkkopalvelun ympäristökasvatuksen teemasivut. Viestintää koordinoi Varsinais-Suomen ELY-keskus.

 

Päivitetty: 22.04.2022