Ympäristökasvatus

Alueelliset yhteistyöryhmät

PYRY - Pohjois-Pohjanmaan ympäristökasvatuksen yhteistyöryhmä

Pohjois-Pohjanmaalla toimii ympäristökasvatuksen yhteistyöryhmä PYRY, jonka tavoitteena on lisätä tietoa ympäristön tilasta, vahvistaa ihmisten luontosuhdetta ja ympäristömyönteisyyttä sekä edistää kestäviä elämäntapoja. Yhteistyöryhmä on avoin kaikille ympäristötietoisuuden edistämisestä kiinnostuneille henkilöille, yhdistyksille, yrityksille ja julkisille organisaatioille. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus toimii yhteistyöryhmän koollekutsujana.

Kohderyhmänä ovat kaikki ikäluokat, mutta pääpaino on lapsissa ja nuorissa, heissähän on tulevaisuuskin. Ympäristötietoutta ja -toimintaa halutaan suunnata myös kansalaisille, yrityksille, yhdistyksille ja erilaisille organisaatioille. PYRYn toimintaa koordinoi joka toinen vuosi vaihtuva taho. Koordinoiva taho valitsee toimintavuosien teeman ja rakentaa sisällön omista lähtökohdistaan yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Yhdessä järjestämme erilaisia tapahtumia ja koulutuksia sekä jaamme ajankohtaista tietoa oman uutiskirjeen avulla ja some-kanavien kautta. Joka toinen vuosi järjestetään alueelliset Ympäristökasvatuspäivät Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (AVI) johdolla yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja pyryläisten asiantuntemuksen kanssa.

Tervetuloa mukaan toimintaan, olit sitten kiinnostunut luonnonympäristöstä tai rakennetusta ympäristöstä, ympäristön tilasta, kestävistä elämäntavoista tai ympäristön meille mahdollistavasta matkailusta, taiteesta, elinkeinosta tai jostain muusta näkökulmasta tai toimialasta!

Vuosina 2023-2024 PYRYn koordinoinnista vastaa Oulun kaupungin Sivistys- ja kulttuuripalvelut vuositeemalla "Yhteisessä opinvirrassa".

 

Yhteystiedot:

Jos kiinnostuit tai sinulla on sanottavaa, ideoita, toimintatoiveita, talkoointoa - ota toki yhteyttä!

Ympäristökasvatuksen yhteyshenkilö Saara Pouta, [email protected], p. 040 8250 266

Ilmasto- ja kiertotalousasiantuntija Sanna Moilanen, [email protected], p. 050 396 7674

Päivitetty: 10.01.2024