Ympäristökasvatus

Alueelliset yhteistyöryhmät

Ympäristökasvatuksen yhteistyö Hämeessä

Hämeessä toimii ympäristötietoisuuden edistäjien yhteistyöverkosto, johon kuuluu varhaiskasvattajia, opettajia, erilaisten yritysten, yhdistysten ja muiden organisaatioiden edustajia sekä yksittäisiä henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita ympäristötietoisuuden lisäämisestä.

Verkoston toiminnan tavoitteena on lisätä tietoa luonnon ja ympäristön merkityksestä kaiken ikäisten ihmisten hyvinvoinnille ja edistää toimintatapojen muuttumista kestävän kehityksen mukaisiksi. Verkosto on tarkoitettu kaikille ympäristötietoisuuden edistämisestä kiinnostuneille henkilöille, yhdistyksille, yrityksille ja julkisille organisaatioille.

Verkostolle järjestetään mm. koulutuksia, tapahtumia ja retkiä, sekä jaetaan ajankohtaista tietoa ja hyviä käytäntöjä. Tavoitteena on myös järjestää alueellinen ympäristökasvatuspäivä 1-2 kertaa vuodessa. Verkoston pääasiallinen tiedotuskanava on julkinen Facebook-ryhmä (Ympäristökasvatus Päijät- ja Kanta-Hämeessä), johon voivat liittyä kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Lisätietoja:

Hämeen ELY-keskus: Eira Rosberg-Airaksinen, johtava asiantuntija, eira.rosberg-airaksinen(at)ely-keskus.fi, p. 050 396 1710

Lahden kaupunki: Päivi Sieppi, ympäristöneuvontapäällikkkö, paivi.sieppi(at)lahti.fi, p. 050 559 4090

Päivitetty: 18.03.2022