Hyvä työelämä Etelä-Savossa

Tietoa työelämän laadusta, työhyvinvoinnista ja työn tuottavuudesta

Uutiset

Huhtikuun Työhyvinvoinnin kahveissa käyttöohjeita konkarille ja muutoinkin hölynpölyttömään työhön

Varmasta työkykyjohtamisen kehityspäällikkö Jyri Juusti pureutuu huhtikuun työhyvinvoinnin kahveissa siihen, miten konkarin kanssa onnistutaan työpaikoilla ja miten samalla voidaan vähentää hölynpölytöntä työtä. Jyri Juustin mukaan konkarius tai kokemus ei kuitenkaan yksin riitä. Kokemus on arvokasta, mikäli siitä vuosien myötä jalostuu näkemyksellisyyttä ja kykyä soveltaa tietoa muuttuvissa oloissa. Ilmoittaudu mukaan etäkahveihin viimeistään ma 8.4.: https://link.webropolsurveys.com/EP/4632BC40C70FD09F.

Hyvän työn spurtti mikroyrityksille 15.4. - 10.5.2024 - Konkreettisia vaihtoehtoja yrityksen haasteen ratkaisuun

Innostutko hakemaan uusia näkökulmia ja jakamaan yrityksesi haastetta yhdessä muiden yrittäjien kanssa? Digitaalinen palvelu Hyvän työn spurtti 15.4. - 10.5.2024 tarjoaa Sinulle ja yrityksellesi luottamuksellista ja asiantuntevaa sparrausta maksuttomasti työelämän laadusta, erityisesti työhyvinvoinnista ja tuottavuudesta. Hyvän työn spurtti tarjoaa konkreettisia vaihtoehtoja yrityksen itse määrittämän asian ratkaisuun ja tukea myös jälkeenpäin. Ilmoittaudu mukaan viimeistään ma 8.4. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/EP/C20435118862E637.  

Facebookissa Johtamisen ja työhyvinvoinnin Bootcamp -leiriviikko 12. – 16.2.

Huomasitko, että Hyvä työelämä Etelä-Savossa -Facebookissa on menossa Johtamisen ja työhyvinvoinnin Bootcamp       -leiriviikko 12. – 16.2.2024? Jos se on jäänyt hiihtoloman suunnittelukiireisiin, niin vielä ehdit hyvin seuraamaan, mitä viikon aikana tapahtuu, kun Ilkat-In ja Etelä-Savon Liikunta ry, ESLi vievät sinut somen kautta Johtamisen Bootcampiin, joka on Euroopan unionin osarahoittama hanke.

Innostu yhdessä: Tutkimustietoa ja kokemuksia segregaation purusta

Haluatko kuulla uutta tutkimustietoa siitä, miten sukupuolten välistä eriytymistä opinnoissa ja töissä voidaan poistaa ja lieventää? Kiinnostavatko käytännön esimerkit yrityksistä ja oppilaitoksista ja työpaikoista? Etelä-Savon, Kaakkois-Suomen ja Satakunnan ELYt järjestävät yhdessä etätilaisuuden ti 19.3.2024 klo 9:05 – 11:45.

Työhyvinvoinnin kahvit helmikuussa kannustavat Bootcampiin

Työkaluja omaan muutokseen Bootcampista kokoaa etänä yhteen Työhyvinvoinnin kahvihammasta kolottavat keskiviikkona 21.2.2024 kello 8:05 alkaen. Ilkat-Inistä Mia Ilkka pohjustaa, millaisia työkaluja Bootcamp voi tarjota ja kuinka muutoskyvykkyyttä voi itse lisätä. Mukana on myös Etelä-Savon liikunta.

Tammikuu alkaa Työhyvinvoinnin kahveissa työunelmilla

Tämän vuoden teemamme on henkilöstölähtöinen hyvinvointi muutoksessa. Tammikuu alkaa sen vuoksi Työhyvinvoinnin kahveilla läsnä Työunelmista ke 31.1.2024 klo 8:05 - 9:30 Etelä-Savon ELYssä. Tule siis mukaan visualisoimaan sanojen, kuvien ja värien kera oma työunelmasi! Unelmataulu ohjaa mieltä ja ajatuksia kohti omia unelmia ja tavoitteita.

Levollista joulun ja vuodenvaihteen aikaa

Hyvä työelämä Etelä-Savossa kiittää vuodesta 2023! On ollut ilo olla mukana järjestämässä, osallistumassa ja kehittämässä työelämää entistä inhimillisemmäksi ja paremmaksi kohti maailman parasta. Kiitos tilaisuuksiimme osallistuneille, järjestäjille, asiantuntijoille ja taustavaikuttajille sekä kumppaneille! Nyt on hetki levolliseen joulun ja vuodenvaihteen aikaan.

Palaudu hyvin!

Vuoden 2023 viimeiset Työhyvinvoinnin kahvit etänä hiljentää vauhtia ja auttaa palautumisessa tiistaina 12.12. klo 8:05 – 9:30. Ohjelmakoordinaattorin Liikkuva aikuinen -ohjelmasta Teemu Ripatin kanssa teemme palautumis- ja hengitysharjoituksia. Mukaan saat käytännön vinkit myös työkavereille jaettavaksi.

Hyvän työn spurtti mikroyrityksille 15.1. - 9.2.2024 - Konkreettisia vaihtoehtoja yrityksen haasteen ratkaisuun

Innostutko hakemaan uusia näkökulmia ja jakamaan yrityksesi haastetta yhdessä muiden yrittäjien kanssa? Digitaalinen palvelu Hyvän työn spurtti 15.1. - 9.2.2024 tarjoaa Sinulle ja yrityksellesi luottamuksellista ja asiantuntevaa sparrausta maksuttomasti työelämän laadusta, erityisesti työhyvinvoinnista ja tuottavuudesta. Hyvän työn spurtti tarjoaa konkreettisia vaihtoehtoja yrityksen itse määrittämän asian ratkaisuun ja tukea myös jälkeenpäin. Ilmoittaudu mukaan viimeistään ma 8.1. mennessä.  

Marraskuun Työhyvinvoinnin kahvit juodaan Eloisan työhyvinvoinnin kupista!

Vuoden toiseksi viimeiset Työhyvinvoinnin kahvit tarjoaa Etelä-Savon hyvinvointialueen henkilöstöjohtoja Petri Alaluusua teemasta Eloisaa työhyvinvointia. Etäsumpit keitetään ke 15.11.2023 klo 8:05 – 9:30. Kuukauden teemana muutoinkin on se, miten yrityksissä ja työpaikoissa pidetään huolta siitä, että henkilöstö hakee yritykseen töihin ja voi hyvin työssä.

Lokakuun Työhyvinvoinnin kahvit: Sujuvaa arkea työkykyjohtamisella

Työhyvinvoinnin kahvit ti 17.10.2023 klo 8:05 kokoaa käytännön menetelmiä työkyvyn johtamiseen arjessa. Työhyvinvointiasiantuntija Tarja Pesonen tiivistää olennaiset kysymykset työkyvyn johtamisesta, joka on Hyvä työelämä Etelä-Savossa -teemamme lokakuussa. Tule mukaan aamukahveille etänä nauttimaan parhaat sumpit!

Hyvä käytäntö: Ajatuksia ja keinoja työkyvyn johtamisesta digimaailmassa

Mitä työkyvyn johtaminen digiajassa edellyttää? Kuinka vaalia luovuutta ja edistää hyvinvointia silloin, kun pitää osata Dynastyn, Justuksen ja Webropolin käyttö, sukeltaa monenlaisille alustoille Howspacesta Miroon ja ilmaista itseä välillä Padletilla ja toisinaan Jamboardilla? Clubhousekin pitäisi ottaa haltuun ja Skillhiveen täydentää omat osaamistiedot. Projektipäällikkö Tuulevi Aschan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta väläyttää meille näkymää ja antaa käytännön vinkit työkyvyn johtamisesta digimaailmassa.

Katso TE-live-lähetys ti 10.10. klo 13 Hyvinvoinnilla tuloksiin

Työnantaja, oletko kiinnostunut kehittämään yrityksesi toimintaa hyvinvointiin liittyvissä asioissa? Jos vastasit kyllä, tämä TE-liven infolähetys ti 10.10. klo 13 on sinua varten!

Hyvä työelämä alkaa lokakuun alussa

TYÖ2030-ohjelmassa saimme viime vuonna aikaan Etelä-Savon ja Kaakkois-Suomen ELYjen kesken onnistuneen Hyvän työelämän, joka on uusi digitaalinen oppimisverkosto työikäisille yrittäjille, työssä tai opinnoissa käyville. Kahdeksanviikkoinen jakso tarjoaa hyvinvointiin ja osaamisen kysymyksiin sparrausta helposti ja motivoivasti. Loka- ja marraskuu on Hyvän työelämän aikaa parhaimmillaan!

Euroopan osaamisen teemavuonna Osaaminen näkyviin!

Syyskuun Työhyvinvoinnin kahvit käydään osaamisen teemassa keskiviikkona 27.9. kello 8:05 alkaen. Tule innostumaan teemavuodesta Antti Rajalan ja Ulla Peräkorven kanssa, sillä he kertovat, millaista osaamista tarvitaan vuonna 2030 ja mitä he ajattelevat oppimisesta. Saat myös hyvät vinkit seuraavalle Osaaminen näkyviin -teemaviikolle työpaikkaasi varten.

Iloa luontokuntosalista

Kevätkauden Työhyvinvoinnin kahvit päättyivät Mikkelipuistoon ja Kaihunharjun metsään 9.6.2023. Iloa luontokuntosalista tarjosi opas Tiina Leinosen ja luontoliikuttaja Liisa Haikosen kanssa erityisen hetken päättää kevätkausi, työviikko ja työpäivä ulkona. Päivä oli ikimuistoinen ja se tarjosi elämysten lisäksi paljon vinkkejä työhön.

Työelämän laatu vaikuttaa myönteiseltä Etelä-Savossa

Työelämän laadusta on ollut tietoa vain joko valtakunnallisella tasolla tai sitten organisaatiot ovat itse seuranneet mitattavaa tietoa. Maakunnallista tietoa on kaivattu tähän välimaastoon, jotta meillä olisi tarkempi käsitys alueiden, palvelujen kehittämisen ja strategisten valintojen tueksi. Tänä keväänä on ollut mahdollista saada eteläsavolaisten käsityksiä selville vuodesta 2018 nykyhetkeen saakka.

Puheenvuoro: Mikä on empatian merkitys organisaatiossa ja johtamisessa?

Millaisia mielikuvia sinussa herättää sana empatia? Onko se epämääräistä pullamössöä ja loputonta nami nami -meininkiä? Näkyykö se työelämän arjessa, loistaako se kenties vain juhlapuheissa vai ei oikeastaan kummassakaan? Sopiiko empatia mielestäsi paremmin varhaiskasvattajan tai sairaanhoitajan suuhun kuin avaruustutkijan, pörssimeklarin tai sotilaan käyttäytymiseen? Onko empaattinen johtaja tai kollega pelkkä heikko ja hymyilevä, joka suuntaan myötätuntoisesti taipuva tuuliviiri, joka ei saa tuloksia aikaiseksi? Katja Kiukas valottaa Puheenvuorossaan empatian merkitystä organisaatiossa ja johtamisessa. Lähde Katjan mukaan!

Puheenvuoro: Työhyvinvointi kasvaa hyväntahtoisuudella

Mölnlycken Mikkelin tehtaalla uskotaan hyväntahtoisuuteen työhyvinvoinnin edistämisessä. Rahalla ei saa rakkautta eikä kestävää työhyvinvointia. Hokkus pokkus -temppuja tärkeämpää on työkulttuuri, jonka keskiöstä löytyy ihminen, josta pidetään hyvää huolta. Hanna-Leena Hone kertoo Puheenvuorossaan, miten Mölnlycken tehdas ottaa vastuuta henkilöstönsä työhyvinvoinnista.

Toukokuun Työhyvinvoinnin kahveissa Miten johdan ihmisiä empaattisesti?

Toukokuun Työhyvinvoinnin kahveissa etänä ti 16.5.2023 klo 8:05 - 9:30 Katja Kiukas johdattaa meidät empaattisen johtajan työkalupakille. Empatia on johtamiskysymys, ja muuttuvissa toimintaympäristöissä pehmeät arvot ovat kovaa valuuttaa. ​​​​​​​Tule paneutumaan Katjan ja muiden kanssa johtamisen keinoihin!

Päivitetty: 03.06.2021