Hyvä työelämä Etelä-Savossa

Tietoa työelämän laadusta, työhyvinvoinnista ja työn tuottavuudesta

Hyvä työelämä Etelä-Savossa

Tervetuloa Hyvä työelämä Etelä-Savossa -verkkosivuille! Sivuilta löydät tietoa verkostosta ja ajankohtaisista tilaisuuksista, työelämäaiheisia somekanavia sekä työkaluja hyödynnettäväksi työyhteisön kehittämiseen.

Olet myös lämpimästi tervetullut mukaan Hyvä työelämä Etelä-Savossa -verkoston toimintaan. Lue lisää verkostosta oheisesta valikosta.

 

 

 

 

Nyt tapahtuu

Työhyvinvoinnin kahveissa esimerkkejä yrityksen vastuusta työhyvinvoinnissa

Huhtikuussa Hyvä työelämä Etelä-Savossa painottaa yritysten vastuita koko henkilöstön työhyvinvoinnista. Työhyvinvoinnin kahveissa näistä esimerkkejä tarjoilee Etelä-Savon Yrittäjien Perttu Noponen, joka tukee yrityksiä projektipäällikkönä Löytöretki yrittäjien hyvinvoinnin ja kasvun polulle Etelä-Savossa -hankkeessa. Pertulla on paljon hyviä ja kannustavia esimerkkejä yritysten onnistuneista tavoista työhyvinvoinnissa.

Puheenvuoro: Yksittäinen pieni asia saattaakin olla iso asia

Työelämä on jatkuvassa muutoksessa. Työnkuvat muuttuvat, tuttu turvallinen työpiste on enää muisto vain, työtehtävät muuttuvat ja on opeteltava kokonaan uutta, tietojärjestelmät uudistuvat, työkaverit tulevat ja menevät, pomo siirtyy uusiin tehtäviin. SAK:n alue- ja järjestöasiantuntija Taina Salomäki kertoo Puheenvuorossa, miten mieli voi hyvin työssä. Etelä-Savossa hyvän työelämän teemana onkin maaliskuussa mielen hyvinvointi.

Työhyvinvoinnin kahvit maaliskuussa paneutuu hyvään mieleen työssä ti 21.3.

Maaliskuussa Hyvä työelämä Etelä-Savossa painottaa hyvän mielen kokemusta työssä. Työhyvinvoinnin kahveissa sosiaali- ja terveysministeriön erityisasiantuntija Hanne Hämeenmäki esittelee työelämän mielenterveysohjelman ja tutkimustiedon valossa Työhyvinvoinnin kahveissa, miten yrityksissä hyvä mieli syntyy ja miten sitä voi pitää yllä. Hän kääntää katsetta yksilöstä yrityksen tasolle.

ELYnvoimaa-podcast

Etelä-Savon ELY-keskuksen podcast #ELYnvoimaa avaa kuulijalle julkishallinnon toimien monipuolisuutta, perustuksia ja vaikuttavuutta arjessa. Podcastissa julkisia palveluja tutkitaan erityisesti aluekehityksen ja elinkeinojen näkökulmasta ELY-keskuksen asiantuntijoiden johdolla. Jaksossa 2. Luovilla menetelmillä työhyvinvointia ​​​​​​​ELY-keskuksen Sari Lappi ja Tuija Toivakainen sekä Ari Rajamäki Savonlinja Oy:stä keskustelevat työhyvinvoinnin merkityksestä ja työyhteisön osallistamisesta. Esiin nousi muun muassa työhyvinvoinnin selkeä vaikutus tuottavuuden parantumiseen.

Jakson päätteeksi Ari Rajamäki tarjoaa myös omat vinkkinsä pienyrityksille työhyvinvoinnin kohentamiseen.

ELYnvoimaa-podcastin jaksot ja kuvaukset

ELYnvoimaa -podcastin tunnuskuva

 

Päivitetty: 05.12.2022