Yritysten kehittämispalvelut

Huippuasiantuntijoiden apua yrityksen kehittämiseen helposti ja edullisesti

Yritysten kehittämispalvelut etusivu

Näin haet palveluihin


HUOM!

Yritysten kehittämispalvelut lakkautetaan vuoden 2024 alusta alkaen hallitusohjelman mukaisesti.

Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen haut päättyvät viimeistään 30.11.2023. Palveluja myönnetään niin kauan kuin määrärahoja riittää. Eri alueilla on erilainen määrärahatilanne.

  • Länsi-Suomen määrärahat kuluvat käsittelyssä oleviin hakemuksiin. Uusien hakemusten jättämistä ei enää suositella. Länsi-Suomeen kuuluvat Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat.
  • Etelä-Suomessa määrärahat kuluvat käsittelyssä oleviin hakemuksiin. Uusien hakemusten jättämistä ei enää suositella. Etelä-Suomen alueeseen kuuluvat Uudenmaan, Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen maakunnat.
  • Itä- ja Pohjois-Suomessa pyrimme pitämään haut auki 30.11.2023 saakka.

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Jos määrärahatilanne muuttuu, voidaan haku sulkea aiemmin.

Loppuvuoden aikana alkaa vielä uusia koulutuksia ympäri Suomen.


Hae Analyysi- tai Konsultointi-palvelua

Tarvitsetko asiantuntija-apua yrityksesi kehittämiseen? ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalveluja käyttämällä saat avuksesi edullisesti ja helposti liikkeenjohdon asiantuntijan. Voit valita yrityksellesi sopivimman asiantuntijan noin 700 asiantuntijan joukosta. Palvelujen avulla voit esimerkiksi laatia kasvu- tai kansainvälistymisstrategian, tehostaa prosesseja, suunnitella markkinointia, kehittää henkilöstöjohtamista tai luoda kokonaan uutta liiketoimintaa.

Palvelut on tarkoitettu toimiville yrityksille, joilla on takana vähintään yksi tilikausi ja jotka työllistävät vähintään yhden henkilön. Innovaatioiden kaupallistamisen konsultointia voidaan myöntää myös alkuvaiheen yrityksille.

Yleensä on suositeltavaa aloittaa Analyysi-palvelusta, jossa kartoitetaan yrityksen nykytilanne ja laaditaan kehittämissuunnitelma. Jos yrityksen nykytila on kartoitettu muuten tai yrityksellä on esimerkiksi tuore liiketoimintasuunnitelma, voit hakea suoraan konsultointipalvelua.

Analyysi-palvelun kesto on 1-2 päivää ja Konsultointi-palvelun 2-5 päivää yhdellä päätöksellä. Yhteensä konsultointipäiviä voi olla enintään 15 kolmessa vuodessa. Analyysi-palvelu maksaa asiakkaalle 260 euroa/päivä + alv ja Konsultointi-palvelu maksaa asiakkaalle 325 euroa/päivä + alv.

Näin hakeminen etenee:

1. Tutustu asiantuntijoihimme:

Voit tutustua asiantuntijoiden osaamiseen asiantuntijahaussa. Asiantuntijat ovat kuvanneet osaamisensa profiileissaan ja voit hakea asiantuntijoita mm. toimialaosaamisen, kielitaidon tai asiasanojen avulla. Voit ottaa suoraan yhteyttä asiantuntijoihin ja keskustella kehittämistarpeistasi.

Asiantuntijaa ei välttämättä tarvitse olla valittuna hakemuksen jättöhetkellä. Voit jättää hakemuksen ja kertoa hakemuksessasi, että toivot ELY-keskukselta apua asiantuntijan valintaan.

2. Tee sähköinen hakemus

Hakeminen on helppoa. Hakemuksessa kysytään perustietoja yrityksestäsi ja sen kehittämistarpeista. Analyysi-hakemuksen alussa on laajempi ennakkotehtävä, jonka avulla palvelu suunnataan yrityksesi tärkeimpiin kehityskohteisiin. Hakemukseen ei yleensä tarvita liitteitä. Jos olet elinkeinonharjoittaja, tai yrityksesi on henkilöyhtiö, tulee hakemukseen liittää tilinpäätös.

Tee sähköinen hakemus aluehallinnon asiointi -palvelussa:

Palvelut – Aluehallinnon asiointipalvelu (ahtp.fi) Yritysten kehittämispalvelut ovat palveluvalikossa alimpana. Valitse, haetko Analyysi- vai Konsultointi-palvelua.

Sähköisen asioinnin neuvontaa ja palveluun liittyvää yleisneuvontaa tarjoaa Yritys-Suomen puhelinpalvelu, puh. 0295 020 500 (suomi.fi)

3. Saat päätöksen noin 10 päivässä

ELY-keskus käsittelee hakemuksesi noin kymmenessä päivässä.

Analyysi-palvelun sisältö on vakioitu ja tästä syystä hakemuksen käsittely sujuu usein muutamassa päivässä. Konsultointi-palvelun sisältö sen sijaan määräytyy yrityksesi tarpeiden perusteella. Hakemuskäsittelyn aikana teet yhdessä valitsemasi asiantuntijan kanssa konsultoinnin toteutussuunnitelman, jossa määritellään palvelun tavoite, toimenpiteet, kesto ja toteutustapa.

Palvelun myöntäminen perustuu harkintaan ja myöntämisen edellytyksenä on muun muassa se, että yrityksellä on edellytykset kannattavaan toimintaan.

4. Aloita yrityksesi kehittäminen

Kun ELY-keskus on tehnyt päätöksen, voit aloittaa palvelun yhdessä valitsemasi asiantuntijan kanssa.

Palvelun päätyttyä asiantuntija laatii raportin toimenpide-ehdotuksista. Maksat oman osuutesi asiantuntijalle, joka raportoi palvelun ELY-keskukselle.

Lisätietoa palvelun hakemisesta saat ELY-keskuksen asiantuntijoilta:

Tulevat koulutukset ovat Koulutus-palvelun teemojen alla

Työ- ja elinkeinoministeriön logo ELY-keskuksen logo  TE-palveluiden logo  

                  Suomi.fi:n logo.             Team Finlandin logo​​​​​​​

 

 

 

Päivitetty: 04.12.2023