Yritysten kehittämispalvelut

Huippuasiantuntijoiden apua yrityksen kehittämiseen helposti ja edullisesti

Yritysten kehittämispalvelut etusivu

Tee hakemus

Tee hakemus

Hakeminen on helppoa. Saat päätöksen tavallisesti noin kymmenessä päivässä. Tee hakemus Aluehallinnon asiointipalvelussa. Yritysten kehittämispalvelut ovat palveluvalikossa alimpana.

Konsultointi


HUOM!

Yritysten kehittämispalvelut lakkautetaan vuoden 2024 alusta alkaen hallitusohjelman mukaisesti.

Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen haku on päättynyt 30.11.2023 eikä uusia hakemuksia voi enää jättää. ELY-keskukset käsittelevät hakemukset saapumisjärjestyksessä ja tekevät viimeiset päätökset vuoden 2024 alussa. Viimeiset koulutukset käynnistyvät joulu- ja tammikuun aikana.

ELY-keskuksesta saat jatkossakin apua yrityksesi kehittämiseen. Tarvittaessa ohjaamme sinut yhteistyökumppanimme luo.

Yrityksen kehittämisavustusta voit saada esimerkiksi tuotekehitykseen, kansainvälistymiseen tai investointeihin.

Jos yrityksesi sijaitsee maaseutualueella, tutustu maaseudun yritystukeen. Maaseudun yritystukea voit saada sekä investointeihin että kehittämiseen. Pienempiin kehittämisajatuksiin saattaa apu löytyä Leader-ryhmien kehittämisavustuksista.

Yhteishankintakoulutus soveltuu tilanteisiin, joissa on tarve kehittää yrityksen henkilöstön osaamista muutostilanteessa:

Team Finland -koordinaattoreiltamme saat neuvoja, jos suunnittelet yrityksesi kansainvälistymistä. Ohjaamme sinut tarvittaessa esim. Business Finlandin palveluihin:

Työllistä taidolla -palvelu tarjoaa yksinyrittäjille ja mikroyrittäjille maksutonta neuvontaa ja opastusta työvoiman hankintaan ja työnantajana toimimiseen kaikkialla Suomessa:

Yrityksen talousapu -palvelu auttaa yrityksen talouden ongelmissa kaikkialla Suomessa. Soita tai jättää yhteydenottopyyntö:

Oman alueesi rahoitusmahdollisuuksista ja yrityspalveluista saat tietoa oman alueesi ELY-keskuksesta. Alkuun pääset myös ottamalla yhteyttä valtakunnallisiin puhelinpalveluihimme:

Pk-yrityksen rahoitusneuvonta neuvoo pk-yrityksiä ja yrityspalvelujen yhteistyökumppaneita erityisesti ELY-keskusten yrityksen kehittämisavustukseen ja maaseudun yritysrahoitukseen liittyvissä kysymyksissä.

  • Puhelinpalvelu 0295 024 800 (pvm/mpm) ma-pe klo 9.00 - 15.00
  • Sähköposti pkrahoitusneuvonta(at)ely-keskus.fi

Yritys-Suomi-puhelinpalvelu neuvoo alkavia ja toimivia yrityksiä esim. yleisissä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa ja tarjoaa tietoa julkisista yritys- ja työnantajapalveluista, mm. ELY-keskusten, TE-toimistojen, Patentti- ja rekisterihallituksen, Verohallinnon, Business Finlandin ja Finnveran palveluista sekä niihin liittyvistä sähköisistä palveluista.

  • Puhelinpalvelu 0295 020 500 (pvm/mpm) ma-pe klo 9.00–16.15

Suunnitteletko yrityksellesi kasvua kotimaassa, kansainvälistymistä tai omistajanvaihdosta?  Mietitkö liiketoiminnan digitalisointia tai kaipaatko markkinoinnille uutta suuntaa? Onko yritykselläsi rekrytointisuunnitelmia? Vai haluatko tukea innovaatiollesi? Voit löytää avun näihin ja moniin muihin yrityksesi tarpeisiin ELY-keskuksen tarjoamasta Konsultointi-palvelusta.

ELY-keskuksen Konsultointi-palvelu on tarkoitettu toimintansa vakiinnuttaneille pk-yrityksille, jotka haluavat kasvaa ja kehittää toimintaansa. Toimiala- tai yhtiömuotorajoituksia ei ole. Innovaatioiden kaupallistamisen konsultointia voidaan myöntää myös alkuvaiheen yrityksille. Palvelu räätälöidään aina yrityksesi tarpeisiin. Konsultointi-palvelu on jaettu viiteen osa-alueeseen:

Ennen Konsultointi-palvelun hakemista yrityksesi nykytila ja kehittämistarpeet tulee olla arvioitu esim. Analyysi-palvelussa. Jos yrityksesi nykytila on arvioitu muuten ja kehittämistarve on selvillä, voit hakea Konsultointi-palvelua ilman Analyysi-palvelua.

Konsultoinnin kesto on 2–5 päivää kerrallaan, ja se maksaa yritykselle 325 euroa + alv/päivä. Konsultointia voi saada korkeintaan 15 päivää kolmen vuoden aikana.

Kiinnostuitko palvelusta?

Arvioimme yrityksesi tilanteen ja tarpeet ja autamme etsimään sopivan asiantuntijan.

Konsultointia ei voi hakea, jos

  • yritys on suuri yritys
  • yrittäjyys on sivutoimista. Pääsääntöisesti edellytetään, että yritystoiminta työllistää vähintään yrittäjän tai yhden työntekijän
  • yritystoiminta ei ole vakiintunut. Pääsääntöisesti edellytetään, että yrityksellä on takana yksi tilikausi
  • yrityksellä ei ole edellytyksiä kannattavaan toimintaan, yrityksellä on maksamatonta verovelkaa tai maksuhäiriöitä
  • yritykselle tai konsernille on viimeisen kolmen verovuoden aikana myönnetty de minimis-tukea 200 000 euroa tai raja ylittyisi palvelua myönnettäessä
  • yrityksen tarpeena on hakemusten tai sopimusten laatiminen tai muu yrityksen operatiivinen toiminta
  • yritys on ahvenanmaalainen yritys.

 

Ota yhteyttä ELY-keskukseen

Ennen hakemuksen jättämistä voit olla yhteydessä ELY-keskukseen sähköpostilla ja käydä kehittämistarpeen läpi ELY-keskuksen asiantuntijan kanssa. Tämä on suositeltavaa erityisesti silloin, jos toivot neuvoja sopivan asiantuntijan valintaan.

"Olemme kiitollisia siitä mitä saimme, sillä saimme todella paljon."

Päivitetty: 04.12.2023