Talent Coastline

Boosting Growth in Ostrobothnian Regions

Talent Coastline channel logo

Yrityksille suunnatut tapahtumat ja palvelut kansainvälisiin rekrytointeihin liittyen

Kokemuksia ja tukea kulttuurisesti monimuotoisen työyhteisön toimivuuteen (Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa)

 

Pohjanmaan ELY-keskus on julkaissut yrityksille suunnatun Työhyvinvointia ja tuottavuutta kulttuurisesti monimuotoisille työyhteisöille -oppaan sekä Onnistu osana kansainvälistä työyhteisöä -huoneentaulun. Nämä julkaisut on toteutettu osana Pohjanmaan ELY-keskuksen TYÖ2030-hanketta, jota rahoitti Työterveyslaitos.

Oppaassa keskitytään siihen miten kansainväliset työntekijät olisi hyvä huomioida osana työyhteisöä ja miten kulttuurisesti monimuotoisen työyh-teisön toimivuutta ja tuottavuutta voidaan edistää. Oppaaseen on sisällytetty myös hankkeessa tuotettu Onnistu osana kansainvälisessä työyhteisössä -huoneentaulu. Huoneentaulu on työpaikoille esille laitettava muistilista työyhteisöjen jäsenille, josta jokainen pystyy helposti saamaan hyviä käytäntö-jä ja vinkkejä toimintatavoiksi monimuotoisten työyhteisöjen arjessa. Muistilistan voi tulostaa ja laittaa esimerkiksi työpaikan yleiselle ilmoitustaululle, kahvihuoneeseen, kokoushuoneisiin jne.  Huoneentaulu löytyy suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kansainvälinen rekrytointi kattaa käsitteenä henkilön palkkaamisen ulkomailta tai Suomessa jo asuvan ulkomaalaisen palkkaamisen.

Lue lisää projektin kokemuksista valmennuspalveluiden tarjoamisesta yrityksille tästä

Päivitetty: 13.02.2024