Talent Coastline

Boosting Growth in Ostrobothnian Regions

Talent Coastline channel logo

 

 

Hienoa, kun olet kiinnostunut rekrytoimaan kansainvälisen työntekijän!

Kaipaako yrityksesi kipeästi osaavaa työvoimaa? Kilpailu osaavasta työvoimasta on kiristynyt, mikä tekee työntekijöiden löytämisestä ja pitämisestä entistä haastavampaa. Jos organisaatiossasi on tilaa kansainväliselle osaajalle, mutta alkuun pääseminen tuntuu hankalalta, tai organisaatiossasi jo on kansainvälinen osaaja, mutta haluat kehittää organisaation käytänteistä entistä toimivimpia – tämä sivu ohjaa sinua eteenpäin oikeiden palveluiden äärelle.  

Talent Coastline -ekosysteemissä edistetään sujuvaa ja vastuullista rekrytointia.  

 

Vinkit kansainvälisen työntekijän rekrytointiin

 • Kansainvälisen työntekijän rekrytointi tai työyhteisön kansainvälistyminen mielletään usein uudenlaiseksi ja haastavaksi tilanteeksi. Kyse saattaa olla työnantajan puutteellisista valmiuksista rekrytoida ulkomaalaisia osaajia, epävarmuudet esihenkilötyössä tai työkieleen tai kulttuuriin liittyvät kysymykset. Työnantajille on kuitenkin tarjolla palveluja rekrytointiprosessin eri vaiheisiin – yksin ei siis tarvitse jäädä!  

  Hyödynnä tarjolla oleva apu ja tuki!  

  Kaikki yrityksille ja muille työnantajille suunnatut julkisen sektorin palvelut on koottu Work in Finland –kokonaisuuden alle. Kansainvälisiä rekrytointeja tukevia palveluja on tarjolla rekrytointiprosessin kaikkiin vaiheisiin aina suunnittelusta toteutukseen ja työntekijän asettautumiseen. Osa palveluista on valtakunnallisia, osa nimenomaan Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueella toimiville työnantajille.  

  • Tutustu kansainvälisiä rekrytointeja tukeviin julkisiin palveluihin Work in Finland -sivulla 
  • Kannattaa myös tutustua Pohjanmaan TE-toimiston ja ELY-keskuksen kokoamaan Kansainvälisen rekrytoinnin työkalupakkiin, josta saat kätevästi kokonaiskuvan tarjolla olevista kansainvälisiä rekrytointeja tukevista palveluista niin valtakunnallisesti kuin Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla. 
  • Pohjanmaan TE-toimiston EURES-asiantuntija on avainhenkilösi rekrytointiprosessin kaikissa vaiheissa, kun haluat rekrytoida osaajia EU/ETA-alueelta. Tiesithän, että EU/ETA-maiden kansalaiset eivät tarvitse työlupaa Suomessa työskentelyyn, mikä tekee rekrytointiprosessista varsin kevyen. Ota yhteyttä Pohjanmaan TE-toimiston EURES-asiantuntijaan: Minna Hermanson, 0295 056 247, [email protected]
  • Work in Finland -kansainvälisen rekrytoinnin työnantajaneuvonta auttaa Suomessa toimivia työnantajia kansainvälisen rekrytoinnin kaikissa vaiheissa. 0295 016 770 (ma–pe, klo 9–15), [email protected]
 • Miten tavoittaa kansainväliset työntekijät ulkomailla?  

  EU/ETA-alueella asuvat osaajat tavoitat kätevästi EURES-asiantuntijan avulla. EURES-asiantuntija tuntee myös hyödylliset verkostot ja yhteyshenkilöt EU/ETA-alueen ulkopuolisiin rekrytointeihin. 

  • Työmarkkinatorilla julkaistu työpaikkailmoitus siirtyy automaattisesti EURES-portaaliin, jota kautta tavoitat yli miljoona sinne rekisteröitynyttä työnhakijaa Euroopasta. Portaalissa myös selata hakijoiden ansioluetteloita ja olla suoraan yhteydessä sopiviin hakijoihin.  
    
  • Työmarkkinatorilla julkaistut englanninkieliset paikat siirtyvät automaattisesti myös Work in Finland-sivustolle, joka on suunnattu Suomesta kiinnostuneille osaajille maailman laajuisesti.
    
  • Paikan päällä järjestettävät European Job Days (EJD) ja verkossa järjestettävät European Online Job Days (EOJD) -rekrytointitapahtumat kokoavat eri toimialojen yritykset ja osaajat yhteen. Rekrytointimessuja järjestetään kaikkien alojen tapahtumina sekä toimiala- tai työnantajakohtaisesti. Messuille osallistuminen on yritykselle maksutonta. Sovittaessa työnantaja tai EURES-asiantuntija voi nostaa messuilla yksittäisiä työpaikkoja ja haastatella työnhakijoita
    
  • Business Finlandin Talent Managereiden kautta tavoitat työnhakijat Vietnamissa, Turkissa, Brasiliassa ja Intiassa. Lähde mukaan toimialakohtaisiin online-ja onsite-rekrytointitapahtumiin kohdemaissa! (linkki)

  Miten tavoittaa Suomessa jo asuvat kansainväliset osaajat?

  Alueen korkeakoulujen ja ammatillisten oppilaitosten koulutusohjelmissa opiskelee tälläkin hetkellä kansainvälisiä osaajia, jotka ovat motivoituneita työskentelemään, työharjoittelemaan tai tekemään erilaisia projekteja/päättötöitä. Kannattaa olla yhteydessä suoraan korkeakoulujen ja oppilaitosten urapalveluihin ja kertoa tarpeista.  

  Toisen asteen oppilaitokset

  • Kpedu
  • Optima
  • Yrkesakademin
  • Vamia

   

  Ammattikorkeakoulut ja yliopistot

  • Centria-ammattikorkeakoulu
  • Hanken
  • Novia ammattikorkeakoulu
  • Vaasan yliopisto
  • Vaasan ammattikorkeakoulu
  • Åbo Akademi

   

  Myös TE-toimiston työnhakijarekisteristä löytyy motivoituneita työnhakijoita. Maassa jo jonkin aikaa asuneilla ulkomaalaisilla on usein jo jonkin verran suomen/ruotsin kielitaitoa ja tuntumaa suomalaiseen kulttuuriin, joten työyhteisöön sopeutuminen sujuu nopeasti. Etsitkö tietyn alan osaajaa? Ole yhteydessä!

  Puh. 0295 056 001

  Sähköposti: [email protected]

 • Tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelut auttavat maahan muuttaneita yhden luukun periaatteella

  On tärkeää, että elämä työn ulkopuolella on mieluisaa, jotta ulkomaalaistaustainen työntekijä saadaan pysyväksi osaksi työyhteisöä. Oli kyse sitten sähkösopimuksesta, vakuutuksista tai vapaa-ajan aktiviteeteista, apua ja verkostoja on saatavilla. Kannattaa tarkistaa kuntien tarjoamat asettautumista tukevat matalan kynnyksen palvelut, ja vinkata niistä ulkomaalaistaustaisille työntekijöille.  

  Kansainvälisen työntekijän perehdytyksessä kannattaa myös hyödyntää Talent-sivuillemme koottuja linkkejä ja oppaita.

 • Tutustu muiden työnantajien ajatuksiin ja kokemuksiin kansainvälisistä rekrytoinneista!

 • Ota yhteyttä, niin aloitetaan yhteistyö! Pohjanmaan TE-toimiston ja ELY-keskuksen tiimi on luotettava kumppanisi kansainvälisissä rekrytoinneissa. 

   

  Eures logo

   

   

   

   

   

  Minna Hermanson
  EURES-asiantuntija
  puh. 0295 056 247

   

  Tomas Ede 
   

   


  Tomas Ede
  Rekrytointipalvelut
  puh. 0295 056 039

   

  Johanna Leponiemi-Sandvik


  Johanna Leponiemi-Sandvik
  Työpaikkasuomi ja -ruotsi -koulutukset
  puh. 0295 056 205
   

   

  Anna Korsbäck


  Anna Korsbäck
  Kansainväliset osaajat
  puh. 0295 056 226

   

  Sähköpostit:

Päivitetty: 13.02.2024