I samarbete med

Parempi työelämä!

Valtakunnallinen työelämän kehittämisen koordinaatiohanke

 

Seuraa meitä somessa!

Instagram-logoLinkedIn logo   YouTube logo

 

Tilaa uutiskirje!

Tilaa nyt Parempi työelämä! -hankkeen uutiskirje suoraan sähköpostiisi. Näin saat kerran kuukaudessa tuoretta tietoa työelämän kehittämisestä Suomessa sekä menovinkit tapahtumistamme.

Parempi työelämä = parempi elämä

 

 

Yhteistyössä

 

Työelämäfoorumi 2024 järjestetään marraskuussa! 

 

Työelämäfoorumi 2024 logo

 

 

Olemme mukana Hyvin sanottu! -festivaaleilla

 

 

Suomi -toimintakykyinen maa ja kansa

Meidän #LupausSuomelle on edistää omalta osaltamme työikäisten toimintakyvyn vahvistamista ja ylläpitoa Suomessa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi aiheen sisällyttämistä mukaan työhyvinvoinnista ja tuottavuudesta käytäviin keskusteluihin.

Suomi toimintakykyinen maa ja kansa logo

Parempi työelämä = Parempi elämä
Parempi työelämä! -logo

Olemme innoissamme saadessamme olla mukana tekemässä tärkeää työtä paremman suomalaisen työelämän puolesta! Parempi työelämä! on valtakunnallinen työelämän kehittämisen koordinaatiohanke. Hankkeen rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto plus (ESR+).

Tutustu toimintaamme ja ota meihin yhteyttä - Duunataan yhdessä parempi arki! 

Ajankohtaista

 

 

P

Kaikki ensimmäisen haun valtakunnalliset hankkeet ovat aloittaneet
 

DigiKyvykäs-hankkeen tavoitteena lisätä tuottavuutta ja työhyvinvointia


Ensimmäiset digitalisaatio ja älykkäät teknologiat – teeman alla työelämän kehittämistä tekevät valtakunnalliset hankkeet ovat aloittaneet, ja viimeisimpänä esittelyvuoroon pääsee kahdeksan eri osatoteuttajan yhteinen hanke DikiKyvykäs.

”Digikyvykkyys tarkoittaa yrityksen kykyä tunnistaa, ottaa käyttöön ja arvioida teknologian ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia. DigiKyvykäs yritys kykenee tavoitteellisesti kehittämään tuottavuutta, työhyvinvointia, turvallisuutta sekä ihmisen ja teknologian välistä vuorovaikutusta.”

DigiKyvykäs-hanke tarjoaa pk-yrityksille mahdollisuuden parantaa tuottavuuttaan ja työhyvinvointiaan hyödyntämällä uusia teknologioita. Hankkeessa keskitytään erityisesti teollisuuden ja logistiikan sektoreilla toimivien pk-yritysten tarpeisiin ja kyvykkyyksiin.

Hanke tuottaa tietoa, työkaluja ja koulutusmateriaaleja pk-yritysten digikyvykkyyksien kehittämiseksi. Yksi näistä tuotettettavista materiaaleista on tiekarttatyökalu, joka auttaa muun muassa tunnistamaan: millaisia puutteita ja hyviä käytäntöjä pk-yrityksen rakenteissa, prosesseissa ja käytännöissä on digikyvykkyyden osalta selvittäen olemassa olevaa osaamista, datan ja tiedon käytettävyyttä ja sen hyödyntämistä, sekä sitä miten yritystä pitäisi kehittää, että mahdollistetaan sosiotekninen kehittäminen ja kehittyminen. Hankkeessa tuotetaan lisäksi digikyvykkyyksien kartoituksia, arviointimalli, sekä koulutuksia ja työpajoja.

Lue lisää

Psst. Kaikkien hankkeiden esittelyt on nyt koottu tänne verkkosivuillemme, josta hankkeiden perustiedot löytyvät helposti yhdestä paikasta. 

Paremman työelämän jäljillä jakso 2. – tallenne on julkaistu! 

Konttorirotan kohtalonhetket -keskustelussa pohdittiin miten tekoäly muuttaa työelämää: Paremman työelämän jäljillä keskustelusarjan toisessa jaksossa pohdimme asiantuntijoiden kanssa, miten teknologian kehittyminen vaikuttaa meidän työelämäämme lähitulevaisuudessa. Yhtä mieltä asiantuntijat olivat siitä, että niin työpaikat kuin työnlaatu tulevat muuttumaan merkittävästi. Kuuntele tallenteelta, mitä tekoälylle ulkoistettavien tehtävien tilalle voisi tulla, ja mitä tarvitaan, että työn tuottavuus nousee tekoälyn kautta. Keskustelussa nousi esille myös vastuullisuusnäkökulma, sekä suomalaisten jopa liiankin varovainen ja varmisteleva ote omien innovaatioiden viemisessä markkinoille.

Jaksossa keskustelemassa olivat Kaleva Median yrityspalveluiden johtaja sekä AI Optio Oy toimitusjohtaja Heidi Kananen, SOK:n Design Competence Lead Janina Fagerlund-Landtman sekä tutkijatohtori Tero Huhtala Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun markkinoinnin, johtamisen ja kansainvälisen liiketoiminnan yksiköstä. 

Katso tallenne 22.5.2024 klo 15-16 järjestetystä tapahtumasta. Mikäli upotus ei näy, löydät tallenteen myös ELY-keskuksen YouTube-kanavalta.



Tervetuloa paremman työelämän jäljille!

Työelämäfoorumi 2024 tuo esille nuorten äänen – oppilaitoksia kutsutaan nyt mukaan!

Valokuvassa nuori ihminen ja työelämäfoorumi 2024 logo

Nuorten kanssa kohti maailman parasta työelämää!

Vuoden mielenkiintoisin työelämätapahtuma Työelämäfoorumi 2024 järjestetään 20.11.2024 klo 8.30-12. Työelämäfoorumin teemana on tänä vuonna nuoret. Kutsumme nyt oppilaitoksia osaksi Työelämäfoorumi 2024 -tapahtumaa työpajayhteistyön muodossa. Osallistuminen on oppilaitoksille maksutonta.

Ennen marraskuun tapahtumaa kuulemme laajasti nuoria (15-29v.) Nuorten Akatemian rakentamien työpajojen avulla. Työpajoilla haetaan vastauksia nuorten työelämäodotuksiin, toiveisiin ja tarpeisiin.Työpajojen tulokset julkaistaan Työelämäfoorumi 2024 -tapahtumassa ja kytkemme työn osaksi mm. Työ- ja elinkeinoministeriön käynnistämää työelämän kehittämisstrategiaa. 

Miten mukaan?

Oppilaitokset voivat järjestäkää itsenäisesti opiskelijoilleen inspiroivan ja helposti toteutettavan työpajan elo-syyskuussa, jolla osallistetaan opiskelijat suomalaisen työelämän kehittämiseen. Työpajan kesto on 60–90 min, johon valmis fasilitointiohje sekä koulutus tulee Nuorten Akatemialta. Työpajat toteutetaan digitaalisen Seppo-pelin avulla, joka kerää tulokset suoraan digitaaliseen muotoon. Kutsumme myös paikan päälle Työelämäfoorumi 2024 -tapahtumaan joukon työpajoihin osallistuneita nuoria. 

Mukana työpajoja toteuttamassa on jo mm. Konepajan lukio, Helsinki Business College, Savon ammattiopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu. 

Lue lisää!
 

 

Tulevia tapahtumia

Genvägar

Tule mukaan verkostoomme – seuraava tapaaminen 7.6.

Kuvituskuva kahvikupista

Pannu kuumana -verkostomme on suunnattu työelämän kehittämisestä innostuneille ja sen tavoitteena on saada arjen työelämän ääntä esille.

Toivomme, että tulet mukaan avoimin mielin keskustelemaan ja kehittämään kanssamme maailman parasta työelämää. 

Ota siis kupponen kahvia mukaasi ja tule linjoille.

Paremman työelämän jäljillä -verkkokeskustelusarja jatkuu 11.9. 

TapahtumamainosEi oo helppoo! Välillä duuni saa kehräämään tyytyväisyydestä, toisinaan se silittää vastakarvaan. Nyt nostetaan kissa työpöydälle. Virtuaalinen keskustelusarja Paremman työelämän jäljillä tuo työelämän puhuttavimmat aiheet asiantuntijoiden ruodittavaksi. Kaikille avoimissa Teams-sessioissa on luvassa näkemystä, kokemusta ja kulmahammasta.

Keskustelusarjan kolmannessa jaksossa,”Työmyyrä labyrintissa – kuinka moneen suuntaan työura saa viedä?”, pohditaan tulevaisuuden työuria: Minkälaisia työuria tulevaisuuden työelämä meille tarjoaa? Ketkä vaikuttavat uravalintoihimme? Voiko urallaan edetä myös sivusuunnassa tai alaspäin? 

Jaksossa herättelemme kuulijoita pohtimaan työyhteisötaitoja useammasta näkökulmasta sananvalmiiden ja mielenkiintoisten puhujien avulla.

Lue lisää painike

 

 

Olemme mukana Hyvin Sanottu! -keskustelufestivaaleilla 

Hyvin sanottu -logoSave the Date!

Järjestämme yhteistyössä TYÖ2030 -ohjelman ja Nuorten yrittäjyys ja talous NYT ry:n kanssa  työelämänaiheisen pop up -keskustelun Hyvin Sanottu! -festivaaleilla, Lahdessa 27.9. klo 17 ! Kaikille avoimissa Pop up -keskusteluissa osallistumaan pääsevät kaikki keskustelunnälkäiset festivaalikävijät. Merkitse siis tapahtuma jo nyt kalenteriisi. 

Lue lisää painike

 

 

Blogit

 

Kuvassa Mirva Puranen hymyileeTunteiden johtaminen työyhteisössä on pieniä arjen tekoja

Ihminen on kokonainen, tunteva ja kokeva, myös työpaikalla. Millaista se olisi, jos sulkisimme kaikki tunteemme pois työpaikan ovesta sisään astuessamme? Silloinhan emme nauraisi tai edes hymyilisi, tuntisi empatiaa tai työnimua, olisi kiinnostuneita siitä mitä teemme, tai yhtä lailla tuntisi vaikkapa pettymystä asioiden mennessä eri tavalla kuin toivoimme. 

Silloin, kun kuulee sanottavan, että tunteet eivät kuulu työpaikalle, voisiko kyse ollakin siitä, että työpaikalle ei toivota negatiivisia tunteita?

Lue tunteiden johtamisesta lisää Mirva Purasen kirjoittamasta blogista, joka sai inspiraationsa helmikuussa järjestetyn Pannu kuumana –tilaisuuden jälkimainingeista. 

Lue lisää

Pieni ja piskuinen Islanti uskaltaa kokeilla työelämässä

Vanhan suomalaisen sanonnan mukaan se joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa; näin meillä Suomessa on ainakin uskottu. Toisessa pienessä pohjoismaassa Islannissa, asenne on hyvin erilainen. Islanti näyttäytyy muulle Euroopalle ja Pohjoismaille hyvinkin kokeilunhaluisena ja rohkeana maana ja tämän piirteen myös itse islantilaiset nostavat usein esille. Islannissa ei vallitse ”näin meillä on tehty aina” -kulttuuri, vaan maassa kokeillaan rohkeasti uusia ideoita mm. työelämän kehittämiseksi ja työhyvinvoinnin ylläpitämiseksi.

Lue esimerkkejä Islannissa toteutetuista työelämäkokeiluista blogikirjoituksestamme. Bloggaajana projektipäällikkö Henna Kymäläinen.
 

Lue lisää painike

Digistä apua ja tukea työpaikoille oppimisen haasteisiin

Erilaiset oppijat ry:n logo

Arviolta joka viides suomalainen kokee erilaisia oppimisen haasteita. Lue blogista millä tavoin digitalisoituvassa työelämässä luodaan työhyvinvointia ja -turvallisuutta huomioimalla erilaiset oppimisen tuen tarpeet. Blogin aiheesta meille kirjoitti Erilaisten oppijoiden liiton erityisasiantuntijat Riikka Martikainen ja Pasi Sarsama.

 

Lue lisää painike

 

 

Uppdaterad: 30.05.2024