Yhteistyössä

Harva arvaa

Et tainnut arvata, millaisia elämyksiä Suomesta löytyy?

Tarinoita harvaan asuttujen alueiden matkailuhelmistä

Tarinallistaminen tuo lisämakua ruokamatkailuun

Ruoka on olennainen osa jokaista matkaa. Lapissa ja Järvi-Suomessa tarinallistetut makuelämykset tuovat nyt uusia näkökulmia paikalliseen kulttuuriin ja elämäntapaan.

Kyytipalvelun kehittäminen opetti paljon Pohjois-Karjalassa

Harvaan asuttujen alueiden aarteet jäävät monelta löytämättä liikenneyhteyksien puutteen takia. Pohjois-Karjalassa pulmaan haettiin ratkaisua kehittämällä Reissukyyti-palvelu, jonka avulla niin matkailijat kuin paikalliset ihmiset voivat jakaa kyytejä keskenään.

Ruokaa ja road trippejä Länsi-Lapissa

Tornion-Muonionjokilaaksossa matkailijoita houkutellaan herkuttelemaan ja löytämään elämyksiä. Neljänkymmenen yrityksen joukko ideoi paikallisista luonnonantimista ja perinteistä uusia matkailutuotteita.

Virtuaaliopas tarjoaa tietoa ja tarinoita Saimaan elämysreiteillä

Etelä-Karjalan matkailuaarteiden löytäminen on nyt helpompaa uuden virtuaalisen oppaan johdolla. Älylaitteesta operoiva opas kertoo tarinoita, antaa tietoa ja vinkkaa hyödyllisistä palveluista kahdella elämysreitillä Saimaan rannoilla.

Pirujen perässä Paasvedellä Etelä-Savossa

Yli kaksisataa miljoonaa vuotta sitten nykyisen Saimaan rannalle iskeytyi meteoriitti. Kraatterista syntyi Paasveden meteorijärvi, jonka yllä esiintyy vielä tänäkin päivänä mystinen valoilmiö. Aiheuttaako sen kaasupurkaus tai sähkömagneettinen säteily? Vai pirut tai hukkuneet merimiehet?

Yläkemijoen kylät tarjoavat matkailuelämyksiä kaikille aisteille

Yhdeksän kylän Yläkemijoen alue alkaa reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Rovaniemeltä. Paikalliset osaajat ovat yhdessä suunnitelleet luontomatkailuelämyksiä kaikille viidelle aistille. Myös sitä mystistä kuudetta kutkutellaan.

Voiko pimeä taivas vetää matkailijoita puoleensa?

Kaavi, Juuka ja Tuusniemi tähyävät matkailumahdollisuuksia valaisemattomalta yötaivaalta – harva arvaa, että pimeys on katoava luonnonvara ja sen seurauksilla on vakavia vaikutuksia luontoon ja ihmisen terveyteen.

Syö ulkona saaristossa!

Ät ute – Syö ulkona -kampanja pidentää ravintolakautta Kemiönsaaressa tänä syksynä. Ravintolat ja kahvilat nostavat esiin parasta paikallista tarjottavaa ja houkuttelevat saaristoon syystunnelmiin.

Päivitetty: 08.09.2023