Yhteistyössä

Harva arvaa

Et tainnut arvata, millaisia elämyksiä Suomesta löytyy?

Muualla verkossa

Kasvua ilman keskuksia 

Harva arvaa, että pönde trendaa nyt huolella. Tutustu harvaan asuttujen alueiden tuoreimpiin matkailun kehittämishankkeisiin ja niiden tuloksiin.

Tarinoita

Tarinallistaminen tuo lisämakua ruokamatkailuun

Ruoka on olennainen osa jokaista matkaa. Lapissa ja Järvi-Suomessa tarinallistetut makuelämykset tuovat nyt uusia näkökulmia paikalliseen kulttuuriin ja elämäntapaan.

Kyytipalvelun kehittäminen opetti paljon Pohjois-Karjalassa

Harvaan asuttujen alueiden aarteet jäävät monelta löytämättä liikenneyhteyksien puutteen takia. Pohjois-Karjalassa pulmaan haettiin ratkaisua kehittämällä Reissukyyti-palvelu, jonka avulla niin matkailijat kuin paikalliset ihmiset voivat jakaa kyytejä keskenään.

Ruokaa ja road trippejä Länsi-Lapissa

Tornion-Muonionjokilaaksossa matkailijoita houkutellaan herkuttelemaan ja löytämään elämyksiä. Neljänkymmenen yrityksen joukko ideoi paikallisista luonnonantimista ja perinteistä uusia matkailutuotteita.

Kompassi harvaan asuttujen alueiden matkailuhelmiin

Kartasta voit tarkastella rahoitettujen harvaan asuttujen alueiden matkailuhankkeiden tuloksia. Klikkaamalla kartalla olevia pallukoita löydät linkit hankekortteihin, joissa kerrotaan hankkeen tuloksista. Saat kartan isommaksi oikeasta yläkulmasta.

Kirjalliset hankekuvaukset rahoitetuista hankkeista löydät alueittain tältä sivulta.

Lapin ELY-keskus sosiaalisessa mediassa

Päivitetty: 06.11.2023