Paree maaseutu

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteinen maaseutuviestintä

238 porrasta pistetään kökällä pystyyn!

Useamman vuoden ajan sosiaalisen median kanavista sai lukea, kuinka Kauhajoelle kaivataan kuntoportaita yhdeksi ulkoliikuntapaikaksi. Etenkin, kun Kristiinankaupunkiin Pyhävuorelle nousi kuntoportaat, moni kauhajokinen ihmetteli, milloin tänne saataisiin vastaavat.  ”Kuntosotka Ry otti haasteen vastaan”, kiittelee hankkeeseen aktiivisesti osallistunut Riitta Alapiha. 

Hakojärvellä on saatu paljon aikaan Leader-hankkeilla

Hakojärvi on noin 500 asukkaan kylä Alavuden Töysässä. Kylälle omaleimaista on sen nuori ikärakenne ja aktiivinen ote yhteisten asioiden hoitamiseen. Kylän vahva yhteisöllisyys näkyy talkooperinteenä, joka on ollut keskeisessä roolissa myös kylällä toteutuneissa Leader-hankkeissa.

Riemukas lastenkulttuuritapahtuma teki paluun

Mukula-tapahtuma järjestettiin pitkän tauon jälkeen viime elokuussa Jalasjärvellä uusien tekijöiden voimin. Yhteisöllisyydellä ja yhdessä tekemisellä on pitkät perinteet Mukulan historiassa ja järjestäjät halusivat jatkaa samalla hyväksi havaitulla linjalla osallistamalla järjestämiseen mukaan paikallisia tahoja.

Kylien hyväksi yhteistyöllä

Kylille-hanke on koko maakunnan kattava kylien aktivointihanke, jolla on jo kolmen hankkeen jatkumona tehty työtä maakunnan kylien hyväksi kesäkuusta 2015 lähtien. Hanke kehittää maaseudun uutta tulevaisuutta yhteistyössä kylien kanssa.

Bioenergiaratkaisut esillä FRANSU-hankkeessa

FRANSU-hankkeen ydintavoitteena on tiedonvaihto erilaisten uusiutuvien energiajärjestelmien ja -ratkaisujen sekä metsäenergian tehokkaamman hyödyntämisen osalta Leader Aisaparin ja ranskalaisen Dinan Agglomération alueen kesken.

Vaatelaastarin maailmanvalloitus

Arkisesta tarpeesta alkunsa saanutta Vaatelaastaria on valmistettu jo puoli miljoonaa kappaletta. Vaateteollisuuden aiheuttamat päästöt puhuttavat ja yhä useampi kiinnittää huomiota vaatteidensa elinkaareen. Käsityötaidot ovat katoavaa kansanperinnettä ja kiireisessä arjessa helppoutta arvostetaan.

SilverHill´s-tallilla huomioidaan hevosten ja ihmisten hyvinvointi

Ylistarossa sijaitseva SilverHill´s-hevostalli on yhteisöllinen talli, jossa keskitytään henkilökohtaiseen opastukseen, tunnetaitovalmennukseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen. Tallitoiminnassa mukana oleminen tuo lapsille ja nuorille positiivisia kokemuksia ja se vahvistaa itsetuntoa. Liiverin myöntämä investointituki oli tärkeässä roolissa toiminnan alkumetreillä.

Tartu Maisemaan -hankkeen aiheina talous- ja mediakasvatus

Tartu maisemaan – Grab the Landscape on kansainvälinen lasten ja nuorten aktivointihanke, jonka Kuudestaan ry toteuttaa yhteistyössä Alajärven kaupungin, Nelimarkka-museon, Leader Aisaparin sekä espanjalaisen Leader Axarquian kanssa. Yhteistyötä tehdään laajasti myös Kuudestaan alueella nuorten parissa toimivien tahojen, kuten kuntien nuorisotoimien ja 4H-yhdistysten kanssa.

LuontoOn-reppu mukaan metsäretkelle

Alajärven ja Lehtimäen kirjastoista on lainattavissa LuontoOn-reppuja, jotka sisältävät apuvälineitä luonnon tutkimiseen. Alajärven 4H-yhdistyksen LuontoOn -hankkeen tavoitteena on tutustuttaa lapset luonnon tarjoamiin mahdollisuuksiin ja opetta heille metsäluonnon ominaispiirteitä.

Vipinää sivukyliin, menoa ja meininkiä keskustoihin Isojoella sekä Karijoella!

Vallitseva maailmantilanne on osaltaan vauhdittanut maalle muuttoa, niin myös Suupohjaankin. Mikäpä lisäisi paremmin Suupohjan vetovoimaisuutta, kun yhdessä tekemisen meininki?

Päivitetty: 27.09.2021