Paree maaseutu

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteinen maaseutuviestintä

Ajankohtaista

Mahtisatoa Etelä-Pohjanmaalta -tulosseminaari kokosi kauden kehittäjät yhteen

Maaseuturahaston kautta 2014-2020 siirtymäkausineen juhlistettiin Mahtisatoa Etelä-Pohjanmaalta – maaseudun kehittämistyön tulosseminaarissa 10.11.

Tervetuloa Maaseuturahaston kausi 2014-2022 Etelä-Pohjanmaalla -tulosseminaariin 10.11.

Tulosseminaarissa käydään läpi mennyttä rahoituskautta Etelä-Pohjanmaalla. Ohjelmassa on ainakin rahoitettujen hankkeiden esittelyjä ja haastatteluja sekä hanketori.

Etelä-Pohjanmaan alueellista maaseudun kehittämissuunnitelmaa vuosille 2023–2027 on päivitetty

Kesällä 2021 toimitettuihin alueellisiin maaseudun kehittämissuunnitelmiin pyydetiin maa- ja metsätalousministeriön toimesta päivityksiä. Päivityksiä pyydettiin, koska toimenpiteiden mahdollisuudet ovat laajentuneet ja niihin kohdistuva rahoitus on täsmentynyt.

Ympäristö ja ilmasto edellä

Ympäristö- ja ilmastoasiat ovat ajankohtaisia ja koskettavat meistä jokaista. Tulevalla rahoituskaudella asiaan kiinnitetään myös Leader-rahoituksessa entistä enemmän huomiota. Lue miten Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmät ovat huomioineet asian strategioissaan.

Syksyn rahoitustilanne maaseuturahaston hanke- ja yritystuissa

Maaseudun kehittämisinto on tänäkin vuonna jatkunut vilkkaana ja kuluvan vuoden määrärahat kehittämishankkeiden osalta alkavat olla käytettyinä. Syksyn rahoituksessa painotetaan erityisesti yritysten hakemuksia ja mahdollisuuksien mukaan kehittämishankkeita.

EU:n elpymisvaroilla tuetaan Etelä-Pohjanmaan maaseudun laajakaistainvestointeja

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on rahoittanut Maaseuturahaston EU:n elpymisvaroilla maaseutualueelle yhteensä 6 kpl laajakaistahankkeita. Hakemukset jätettiin 14.6.2021 ja 30.9.2021 mennessä.

Maatilat voivat hakea valtiontakausta tilapäisiin maksuvalmiusongelmiin 31.3. asti

Haku valtiontakaukseen maksuvaikeuksissa oleville maatiloille on avoinna maaliskuussa.Takaus on haettavissa 7.2.–31.3.2022.

Uuden ohjelmakauden valmistelu vauhdissa

Uuden ohjelmakauden suunnittelu eteläpohjalaisissa Leader-ryhmissä jatkuu tiiviinä. Ryhmät koostavat parhaillaan hakemuksiaan CAP-kaudelle 2023-2027. Hakemus on samalla strategia kyseisille vuosille. 

Leader-toimintaan 11 miljoonan lisärahoitus

Leader-ryhmien rahoituskehys kasvaa seuraavalla EU-ohjelmakaudella 11 miljoonaa euroa. Hyvin perusteltuun rahoitustarpeeseen onnistuttiin tiukoissa CAP- neuvotteluissa saamaan lisärahoitusta. 

Uusia tuulia kylätoimintaan

Kylille, Landemia ja Veva eli Vetovoimainen ja vastaanottava kylä -hankkeet ryhtyvät yhteistyöhön. Ensimmäisenä yhteisenä toimena järjestetään Uusia tuulia kylätoimintaan -webinaari torstaina 24. helmikuuta.

— 10 Merkintöjä per sivu
Näytetään tulokset 1 - 10 / 17

Päivitetty: 27.09.2021