Paree maaseutu

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteinen maaseutuviestintä

Ajankohtaista

 

Vielä hetken joudumme odottamaan hankehakujen avautumista. Hakemiseen voi kuitenkin jo valmistautua kahdella tavalla. Ensimmäinen tapa on hankkeen suunnittelu ja valmistelu. Heti alkuvaiheessa kannattaa olla yhteydessä oman alueen Leader-ryhmään, josta saat lisätietoa uuden kauden tukimuodoista ja mihin tukea voi saada. Toinen tapa on hoitaa Suomi.fi:n valtuudet kuntoon hakemuksen jättämistä varten, mikäli niitä ei vielä ole hankittuna. Yhdistys tarvitsee valtuuksia monissa muissakin asioinneissa.


Valtuus tarkoittaa sitä, että jollakin henkilöllä on tai henkilölle on annettu oikeus asioida yrityksen, yhdistyksen tai muun organisaation nimissä. Valtuuden saanut henkilö tunnistautuu Hyrrään, jossa hakemukset jätetään, omilla pankkitunnuksillaan, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Järjestelmä saa Suomi.fi-valtuudesta tiedon siitä, mitä henkilö voi siellä tehdä organisaation nimissä. Henkilölle voidaan antaa esimerkiksi oikeudet katsella, valmistella, täyttää tai lähettää hakemus Hyrrässä.


Oikeudet hakemuksien tekemiseen Hyrrässä voi hakea esimerkiksi kaikille yhdistyksen nimenkirjoittajille. He toimivat Hyrrässä hakemusten allekirjoittajina eli lähettäjinä. Koska valtuuksia on eri tasoisia, niitä voi hakea myös hankkeessa avustaville henkilöille, jolloin he voivat täyttää hakemukseen tietoja tai lisätä liitteitä, vaikka eivät voi lähettää hakemuksia.


Kun valtuudet on kunnossa, pääsee hakemuksen jättämään heti hakujen avauduttua. Seuraa Leader-ryhmien tiedotusta hakujen avautumisesta.

Päivitetty: 22.02.2023