Paree maaseutu

Eteläpohjalaisten Leader-ryhmien ja ELY-keskuksen yhteinen maaseutuviestintä

Ajankohtaista

Mahtisatoa Etelä-Pohjanmaalta -tulosseminaari kokosi kauden kehittäjät yhteen

Maaseuturahaston kautta 2014-2020 siirtymäkausineen juhlistettiin Mahtisatoa Etelä-Pohjanmaalta – maaseudun kehittämistyön tulosseminaarissa 10.11.

Ihmisiä auditoriossa
Tilaisuuden avasivat Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ylijohtaja Mika Soinisen ja maaseutuyksikön päällikkö Ritva Rintapukan puheenvuorot

Kuluneen maaseuturahastokauden hanketoimijoita, maaseudun kehittäjiä ja aiheista kiinnostuneita kerääntyi tulosseminaarin merkeissä kokoamaan kautta yhteen. Paikalla hanketorilla oli toistakymmentä eri hanketta ja seminaarissa lähes sata osallistujaa.

Tulosseminaarin ohjelman päätähtinä olivat rahoitusta saaneiden hankkeiden ja yritysten tarinat. Osallistujat pääsivät kuulemaan tarkemmin Lapuan Kankureista, Maatalousyhtymä Mäki-Välkkilän maatilainvestoinneista, ProAgria Etelä-Pohjanmaan Ilmastosoturit-hankkeesta sekä alueen Leader-ryhmien rahoittamasta Etelä-Pohjanmaan Kauppakamarin Hallitukset töihin! -hankkeesta. Iltapäivän päättivät vielä Alavuden Öljynpuristamon ja Kasvua julkisten tilojen sisustamisesta -hankkeen haastattelut. Pääsivät osallistujat myös moniaistilliselle makumatkalle lakeuksille eteläpohjalaisen Ruokaprovinssin toimesta.

Hanketorilla messupöytiä ja ihmisiä
Hanketorilla oli kahvitauolla vipinää.

Seminaarissa päästiin pureutumaan tarkemmin myös hankkeiden vaikuttavuustekijöihin. Mitä maaseuturahaston tuella saatiin konkreettisesti aikaan? Ainakin yrityksen liikevaihdon kasvaminen, maatilan toiminnan vakauttaminen ja oman elinkeinon takaaminen, tutkimuksen ja tietoisuuden lisääminen ilmastotyöstä tiloilla sekä yrityksien kotimaisuusasteen kasvattaminen. Lisäksi maininnan ansaitsevat myös yhteystyön lisääntyminen, yrityksen vastuullisuuteen panostaminen ja eläinten hyvinvoinnin parantuminen. Aika hienoja tuloksia, eikö vain!

Maaseuturahaston tuella on kehitetty eteläpohjalaista maaseutua ja sen elinvoimaa lukuisilla hankkeilla, yleishyödyllisillä investoinneilla sekä maatilojen ja yritysten investoinneilla ja tuilla. Kauden lukuihin pääset tutustumaan tarkemmin alla olevalla videolla. Se esittelee eteläpohjalaista Mahtisatoa.

Kiitokset kuluneesta kaudesta yhteistyökumppaneille, kohti uutta!

Ihmisiä aulatilassa
Maaseudun yritystukien asiantuntija Juha Koski keskustelamssa Lapuan Kankureiden Jaana Hjeltin kanssa kahvitauolla hanketorilla.
Puheenvuoron pitäjät istumassa auditorion lavalla
Hankkeiden esittelijät juontajien Tuomas Metsäniemen (vasemmalla) ja Juha-Matti Markkolan haastattelussa.

Päivitetty: 17.11.2022