Yrityksen perustaminen

Yrityksen perustamiseen liittyviin pohdintoihin ja toimenpiteisiin on apua tarjolla suomi.fi-verkkopalvelussa Yritykselle-osiossa ja Yritys-Suomi-puhelinpalvelussa. Myös paikalliset uusyrityskeskukset auttavat yrityksen perustamisvaiheissa.

ELY-keskus voi rahoittaa aloittavan yrityksesi toimintaa ja auttaa kehittämään yritystoimintaa eteenpäin. Mahdollisuudet aloittavan yrityksen rahoitukseen ja muihin palveluihin selviävät Yritys-suomi-palveluista.

Y-tunnus eli yritys- ja yhteisötunnus on viranomaisten yritykselle ja yhteisölle antama tunnus. Patentti- ja rekisterihallituksen ja verohallinnon yhteinen yritystietojärjestelmä YTJ mahdollistaa tietojen ilmoittamisen yhdellä ilmoituksella molemmille viranomaisille.

TIETOA ALUEELTA

Yrityksen perustaminen - Uusimaa

Uudellamaalla yrityksen perustaminen kannattaa hoitaa suoraan Patentti- ja rekisterihallituksesta. Uudenmaan ELY-keskus ei tarjoa yritysten perustamisneuvontaa. Neuvonta on sovittu toteutettavaksi aluesivuilta löytyvien alueen uusyrityskeskusten ja kehittämisyhtiöiden kautta. Ennen yrityksen perustamista kannattaa olla yhteydessä neuvontaan ja samalla selvittää millaisia tukivaihtoehtoja yrityksen perustamiseen liittyen on tarjolla.


Päivitetty